Tommy Lee op nieuwe Smashing Pumpkins
Album verschijnt 9 december, Brad Wilk drumt tijdens releaseshows
Muzieknieuws 18-11-2014 17:51
The Smashing Pumpkins' tiende studioalbum heet Monuments To An Elegy en verschijnt op 9 december. Slagwerkkrant hoorde het album en was aangenaam verrast door de toegankelijke songs met hier en daar een elektropop-touch - en vooral door de drumpartijen van niemand minder dan Tommy Lee!

Het was toch de bij toetreding piepjonge drummer Mike Byrne die we de laatste jaren in actie zagen bij de Pumpkins? Jazeker, maar als hij al niet uit de band is gezet, dan staat hij nu toch minstens op een zijspoor. En met hem bassiste Linda Fiorentino, want ook zij is niet van de partij op Monuments To An Elegy. We horen frontman Billy Corgan, zijn tweede gitarist Jeff Schroeder en op drums Mötley Crüe's Tommy Lee. En werkt dat? Ja! Lee heeft zich aangepast aan de toch behoorlijk andere manier van componeren en arrangeren en vult zijn partijen in alsof hij al jaren bij The Smashing Pumpkins zit.

Luister hier naar single Tiberius:

Het album is geproduceerd door Howard Willing, samen met Corgan and Schroeder. Corgan belooft al in 2015 een vervolg, want Monuments To An Elegy is “een album in een album,” en onderdeel van groter geheel Teargarden By Kaleidyscope (Day For Night vormt daarvan het laatste deel).

Vier optredens vormen de start van een wereldtournee:

November: 30, Berlijn, Kesselhaus
December: 5, Londen, Koko’s; 6, Parijs, Le Trabendo; 8, New York, Webster Hall

Niet Tommy Lee maar Brad Wilk (Rage Against The Machine, Audioslave) zal plaatsnemen op de drumkruk, met Killers-bassist Mark Stoermer aan zijn zijde.

Klik hier voor de website van The Smashing Pumpkins. 

 

drummer links