Gabor Dörnyei en Cesar Zuiderwijk naar Adams Drumworld Ittervoort

13-11: Gabor Dörnyei | 15-11 Cesar Zuiderwijk Drummoires

Muzieknieuws 28-10-2014 10:10

Met het Drumworld festival nog vers in de benen stelt Adams Drumworld in Ittervoort alweer twee nieuwe evenementen voor. Op donderdag 13 november komt de Hongaarse topdrummer Gabor Dörnyei een clinic geven, op zaterdag 15 november is Cesar Zuiderwijk in Ittervoort met zijn theatervoorstelling Drummoires.

Clinic van allround virtuoos Gabor Dörnyei

Gabor Dörnyei is bij Drumworld Festivalbezoekers bekend als de ene helft van het spectaculaire Thunder Duo, dat in 2012 een schitterden clinic gaf op het festival. Nu is hij solo terug in Ittervoort. Hij was drummer van het jaar in Hongarije, maar is inmiddels verhuisd naar Londen, waar hij succesvol sessiedrummer is, alsmede gewaardeerd Head of Drums op de Harris Academy Bermondsey-London. Daarbij is hij een ervaren clinician én een aimabel, toegankelijk persoon, met wie je werkelijk álles kunt bespreken over drums en drummen.

In zijn clinic zal hij alle kanten van zijn allround-drummen laten zien, zijn grooves en technieken uitleggen en vragen beantwoorden. Gabor Dörnyei is van alle markten thuis namelijk. Was in Hongarije drie jaar lang de drummer van de Hungarian National Radio's Big Band, speelde heel veel filmmuziek in, was drummer bij musicals, bij rockbands en specialiseerde zich op een gegeven moment in jazz en fusion.    

Luister op Spotify naar zijn eigen album Drums, Music & Friends:

Bekijk op YouTube de video die hij voor Zildjian maakte, inclusief interview: 

Gabor Dörnyei – Clinic
donderdag 13 november, 19.00 uur (support: Mees Riechelman)
Gratis entree. 

 

Theatervoorstelling Drummoires door Cesar Zuiderwijk bij Adams Drumworld
Cesar vertelt en speelt zijn memoires! Zijn theatervoorstelling Drummoires gaat alweer het tweede jaar in. Het gemak waarmee Zuiderwijk zich door de voorstelling heen praat en speelt, verraadt de ervaring die hij inmiddels heeft opgedaan in het theater. Het is zijn vierde soloshow, na Slagdroom, Drumbonen en Kaneelstokken en Trommelfruit. Hij associeert erop los en vertelt verhaal na verhaal. Sterke verhalen, maar waar gebeurd, garandeert hij keer op keer. Met zichtbaar genoegen schetst hij zijn val van het podium in Texas, zijn ervaring met wals en polka in het Alpenjäger-orkest en de jongens-onder-elkaar sfeer bij de Golden Earring. Soms gaat hij serieus het drumstel te lijf, vergezeld van een laserlichtshow. Little C, een ode aan Little B van Brian Bennett, is de fraai opgebouwde kernsolo van de avond.

Cesar Zuiderwijk – Drummoires
zaterdag 15 november 19.00 uur

Tickets à € 12,50 online te bestellen. Klik hier

 

 

 

zoeken
zoeken