Oude show Iggy Pop op nieuwe DVD

Muzieknieuws 20-02-2005 16:24

"Iggy Pop – Live San Fran 1981" wordt dankzij een overeenkomst tussen Music Video Distributors en Target Video wereldwijd op DVD uitgebracht. De concertregistratie was al enkele jaren niet meer verkrijgbaar.

De opnames van Iggy Pop's optreden tonen de voorloper van de punkrock tijdens een buitensporig energieke show voor een stomende menigte in San Fransisco.

Iggy Pop staat al meer dan dertig jaar op het podium, al dan niet met zijn begeleidingsband The Stooges, en wordt door velen gezien als de belichaming van 'live rock action'.

Tijdens het bewuste optreden op 25 november 1981 werd Iggy begeleid door muzikanten die hun sporen al ruimschoots hadden verdiend. Zo zit Clem Burke, bekend als drummer bij Blondie, op de drumkruk en is ook David Bowie-gitarist Carlos Alomar te horen.

Desondanks is het Iggy die de meeste aandacht naar zich toetrekt. Dat is op zich niet heel verrassend gezien het feit dan de rocker zich het grootste deel van de show voorbeweegt in een minirok, compleet met kousen en kousebanden.

"Iggy Pop – Live San Fran 1981" bevat ten minste twaalf track en komt op 19 april uit via Music Video Distributors. Aanschafprijs bedraagt zo'n € 15,-.
zoeken
zoeken