Online hulp bij toelatingsexamen van Codarts
Krijg les van Oosterhout, Van Merwijk en Eijkenaar
Muzieknieuws 18-02-2014 12:51
Hans Eijkenaar, Lucas van Merwijk, Hans van Oosterhout (foto hierboven) en Joost Patočka zijn de drumdocenten die jou kunnen vertellen wat je moet kunnen om toegelaten te worden tot Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. Inschrijven kan tot 24 februari 2014.

Tijdens de open nacht van de afdeling Jazz-, Pop- & Wereldmuziek (JPW), 6 februari 2014, heeft Codarts een online cursus gelanceerd die jonge musici helpt bij hun voorbereiding op de auditie. Codarts Online is nu beschikbaar voor auditanten gitaar (Pop) en drums (Jazz/Pop/Wereldmuziek).

Na inschrijving, via de website van Codarts, vindt online een intake plaats; iedere auditant ontvangt een advies op maat van een Codarts-docent. Tijdens de cursus worden deelnemers persoonlijk begeleid. Zij kunnen op elk gewenst moment inloggen om oefeningen te downloaden of instructiefilms te bekijken. Aan het einde van de cursus (duur drie maanden) is de auditant klaar voor zijn auditie bij Codarts.

De docenten van Codarts Online zijn allen gelouterde musici: Hans Eijkenaar, Lucas van Merwijk, Hans van Oosterhout en Joost Patočka (drums), Martijn van Agt, Menno Gootjes, Leendert Haaksma en Age Kat (gitaar) en Oscar van Dillen (theorie).

Lucas van Merwijk: ‘Online leren heeft de toekomst. Veel universiteiten bieden al colleges op internet aan. Studenten zijn ontzettend wegwijs op het web. Het is logisch dat Codarts de mogelijkheden verkent. Voor ons, als docenten, is het een stimulans om vaker bij elkaar te komen. Ik heb de afgelopen weken tien keer vaker met sommige collega’s overlegd dan in al die jaren dat ik hier werk, en dat zijn er ruim 25.’

Codarts online betreft vooralsnog een pilot voor de vakgroepen gitaar (Pop) en drums (Jazz, Pop & Wereldmuziek). Een theorietest maakt ook onderdeel uit van de pilot.

Wat kun je verwachten als je je aanmeldt?

- intake met feedback van hoofdvakdocenten
- instructievideo’s van hoofdvakdocenten 
- oefeningen
- leerhandleidingen (tips & trucs)
- op maat gemaakte theorietraining door theoriedocent van
  Codarts in EarMaster pro
- teacher lounge (in gesprek met docenten en studenten van Codarts)

Aanmelden
Aanmelden kan vanzelfsprekend online, via een inschrijfformulier. Klik hier om naar Codarts online te gaan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de deadline voor inschrijving ligt op 24 februari 2014.

Kosten: € 150 (incl. BTW, auditiekosten van € 50 en toegang tot EarMasterPro muziektheorie software)

Mooie bijkomstigheid: bij selectie voor de online Cursus Codarts Online ben je automatisch door de voorselectie en uitgenodigd voor een auditie bij Codarts.


drummer links