Jimmy van den Nieuwenhuizen bij DJ Silvan Stoets Spring Rhythm
Van Velzen-drummer speelt voor het LongFonds
Muzieknieuws 17-02-2014 09:43
Als speciale sidekick van Veronica-dj Silvan Stoet verslaat Femke Krone voor Slagwerkkrant en Slagwerkkrant.nl "Spring Rhythm", een drumevent ten behoeve van het LongFonds. Tijdens zijn radio-uitzendingen op zondag ontvangt Silvan Stoet telkens een bekende NL-drummer, om zo toe te werken naar de grote finale: het Spring Rhythm Event op zondag 23 maart in Studio A12 te Bunnik. Tijdens de uitzending van 16 februari is de beurt aan Van Velzen-drummer Jimmy van den Nieuwenhuizen.

 

Op 23 maart is het zover: het Spring Rhythm Event 2014 in studio A12 te Bunnik  van Radio Veronica-dj en ambassadeur van het Longfonds Silvan Stoet, en ik ben zijn sidekick. Er komen nog vier drummers als speciale gast  in de uitzending voordat het Spring Rhythm Event (met onder anderen Cesar Zuiderwijk, Jimmy van den Nieuwenhuizen, Ton Op ’t Hof, Martijn Bosman en 120 amateurdrummers) van start gaat. Deze zondagmiddag 16 februari gaat Silvan Stoet weer los, met dit keer Jimmy van den Nieuwenhuizen, bekend van onder meer Van Velzen. Jimmy had zijn Yamaha Blue Sparkle Maple Custom drumset meegebracht voor de uitzending.

In een kort interview met Silvan vertelt Jimmy over een van de hoogtepunten van de afgelopen tijd: ‘Tijdens de uitreiking de Eddy Christiani Award speelde ik samen met Van Velzen en Queen-gitarist Brian May. Dat was erg indrukwekkend en te gek om te doen.’ Verder vertelt hij dat Ton Dijkman een grote invloed op hem heeft gehad, als drummer én als mens.

Bekijk hier een video van het optreden met Brian May.


 

In de uitzending moeten alle drummers een solo geven van één minuut. Tijdens Jimmy’s solo is het één groot feest in de studio; in één minuut raakt hij alles wat los en vast zit op zijn drumstel. Een andere opdracht tijdens de radio-uitzending is dat de luisteraars moeten raden welk bekende drumintro de drummer speelt. Jimmy speelt het intro van Lenny Kravitz’ It Ain’t Over Till It’s Over; de eerste luisteraar met het juiste antwoord wint een paar drumstokken van Jimmy.

(zodra we de video van dit optreden binnen hebben, kun je hem hier bekijken)

Als verrassing belde Silvan nog met Suzanne Klemann van Lois Lane. Jimmy heeft een aantal keer met Lois Lane opgetreden, en Suzanne vertelt enthousiast over Jimmy’s spel. Ik heb zelf ook een aantal keren met hem samengewerkt; zo hebben we een paar keer opgetreden met Berget Lewis. Op dit moment is Jimmy druk bezig met De Beste Liedjes Van , het tv-programma van Jeroen van der Boom.

Het was weer een gezellige middag bij Radio Veronica. Op naar de volgende uitzending op 2 maart. Te gast is dan Ton op ’t Hof, bekend van onder meer de Jan Rietman Band. (Femke Krone)


Bekijk ook eerdere verslagen van het Spring Rhythm Event door Femke Krone.

Als je hier klikt, zie je het verslag van zondag 2 februari met Igor Hobus en Axel Limbeek.

En hier kom je direct op de site van Spring Rhythm Event. 

Spring Rhythm
Studio A12, Bunnik
zondag 23 maart 2014
www.springrhythm.nl

drummer links