Programma Drummersfestival compleet met Steve Ferrone, Ian Paice, Karl Brazil en meer
zondag 16 maart organiseert Adams Drumworld Diest het Drummersfestival
Muzieknieuws 03-03-2014 22:03
De line-up van het Adams Drummersfestival Diest is compleet. Met Steve Ferrone, Ian Paice, Karl Brazil, Rick van Wort, Michael Schack en Femke Krone kent het programma een geweldig allstar-bezetting. Zondag 16 maart. Bestel nu je tickets online!

Afgelopen jaar werd het Adams Drummersfestival door lezers van Slagwerkkrant gekozen tot 'Slagwerkfestival van het jaar'. Dit jaar is Slagwerkkrant voor het eerst partner van dit superleuke festival.

Op zondag 16 maart vindt de volgende editie plaats. In Diest. De 'bill' is compleet: Engelse topdrummer Karl Brazil (bekend van James Blunt, Christina Aguilera, Robbie Williams, Elton John, Jason Mraz, James Morrison e.a.), de Roland Band, starring Michael Schack en Femke Krone, de opener van de dag Rick van Wort, en twee drummers die beiden dit jaar veertig jaar in het vak zitten: op en top groovedrummer Steve Ferrone en top of the bill Ian Paice, de legendarische drummer van Deep Purple.   

Tijdschema
12.00 uur zaal open
13.00 Rick van Wort
14.00 Karl Brazil
15.20 Roland Clinic
16.00 Ian Paice
17.20 Roland Clinic
18.00 Steve Ferrone
20.00 Roland Band met Michael Schack & Femke Krone 
21.00 Slot 

Tickets online bestellen
Bestel je tickets nu! Slechts 10 euro (aan de deur 13 euro). Klik hier.

Steve Ferrone
Al 40 jaar 's werelds beste groover
Hij begon 40 jaar geleden bij de funkier dan funk Average White Band. Sindsdien diende hij vele jaren Eric Clapton. Nu tourt hij met Tom Petty. Zijn groove is lekkerder dan lekker. Onweerstaanbaar. Slash, Chaka Khan, Pat Metheny, Duran Duran, Michael Jackson, Johnny Cash, ze maakten allemaal zijn smaakvolle muzikaliteit en geweldige grooves mee.

Ian Paice
Al 40 jaar ‘s werelds beste hardhitter 

Er zijn drummers die met pensioen gaan. Maar niet Ian Paice. Inmiddels 65 geworden, maar absoluut niet van plan ermee te stoppen. Paice rockt door! Op 16 maart is hij te zien op het Drummersfestival. Een levende legende! Mis deze kans niet. 
Met zijn legendarische drumsolo op het album Made in Japanbewees Deep Purple-drummer Ian Paice definitief dat hij tot 's werelds betere drummers behoorde. De Britse hardhitter wordt sindsdien door negen van de tien aspirant-drummers gezien als schoolvoorbeeld van dé perfecte hardrockdrummer: solide, maar funky; luid, maar subtiel.  Paice is inmiddels, 40 jaar na dato, een levende legende. Generaties superdrummers heeft hij zien passeren, zonder er acht op te slaan. Ook een complete drumtechnische revolutie is schijnbaar aan hem voorbijgegaan. Al 40 jaar doet hij zijn zelfde ‘little silly things', zonder zich druk te maken over zijn eigen reputatie of die van anderen. `I'm going to have some fun, that's all.' En dat zal hij ook gaan doen in Diest!

Karl Brazil
Hij is momenteel Engelands meest gevraagde sessiedrummer. Hij werd bekend, en speelt nog steeds, met Feeder, en hij is te horen op een lange lijst albums van artiesten als James Blunt (o.a. zijn nieuwste, Moon Landing), Christina Aguilera (Lotus) en vele anderen. De ultieme groovedrummer! In de video hieronder treffen we hem voorafgaand aan een concert met Robbie Williams. 
Roland Band
De Roland Band zal een heel mooie afwisseling vormen met al het drumgeweld dat er dit Drummersfestival tot ons zal komen. Hoewel, met Michael Schack en Femke Krone in de gelderen zal de band topslagwerk laten horen! Natuurlijk!  

Michael Schack
Hij is de belichaming van Roland’s elektronische drums. Niemand ter wereld bespeelt ze zo goed als hij. Solo is hij een fenomeen, met bands weet hij een ongelofelijke hoeveelheid energie af te stralen, zoals met het geweldige Netsky, met wie momenteel de wereld aftourt. Hij is ook als consultant nauw betrokken bij de ontwikkeling en bètatesting van Rolands nieuwste V-Drums en sampling/multipads. Hieronder een playlist met allerlei Michael Schack video's. Klik op >| om van video naar video te schakelen. 

 

Femke Krone
Ze was net 23 jaar toen ze op tour ging als percussioniste in de band van René Froger. Stond ze daar ineens in een uitverkochte Rotterdamse Kuip. Daarna was ze voor tal van artiesten de ‘first call percussionist’. Onlangs werd ze door lezers van Slagwerkkrant gekozen tot beste percussionist van het jaar.

Rick van Wort 
Hij is misschien wel de snelst opkomende 'rising star' van de Nederlandse drumwereld op dit moment. En nu kan hij uitwaaieren naar België, waar hij het Drummersfestival mag openen. Hij maakt inmiddels vooral furore met Re:Freshed Orchestra en Jett Rebel. Zie het interview in Slagwerkkrant 176 (juli-augustus 2013).   

 

Bestel je tickets nu! Slechts 10 euro (aan de deur 13 euro). Klik hier.

Historie van het Drummersfestival
In de afgelopen jaren stonden tal van grote drumsterren op het podium van het Drummersfestival. In 1992 werd nog voorzichtig begonnen met louter melodische percussie, in 1995 stond er voor het eerst een uitstekende Benelux line-up, en met Carl Palmer werd in 1997 de eerste internationale topdrummer binnengehaald. De edities vanaf 2004 waren zonder uitzondering groots aangepakt, met grootheden als Sheila E., Dave Weckl, Billy Cobham, Mike Mangini, Jojo Mayer, Will Calhoun, Thomas Lang, Mike Portnoy en Keith Carlock.

Editie dit jaar op zondag 16 maart
Wie er dit jaar op het programma staan, was toen we naar de drukker gingen nog niet bekend, maar via onze website en de social media kun je de komende weken alle ontwikkelingen volgen. Je kunt ook naar www.drummersfestival.be gaan om tickets te bestellen.

Adams Drummersfestival
Cultuurcentrum Den Amer
Nijverheidslaan 24 - 3290 Diest

www.drummersfestival.be

Het Drummersfestival wordt georganiseerd door Adams Muziekcentrale/Adams Drumworld Diest en wordt mede mogelijk gemaakt door Pop & Rock Atelier Diest, Roland en Slagwerkkrant.