Eerste editie Drum Event Vlierden

Optredens slagwerkgroepen en een clinic van Fokke de Jong

Muzieknieuws 17-10-2013 11:09

Op zondag 20 oktober is de eerste editie van een nieuw slagwerkevenement: Drum Event Vlierden. Het wordt georganiseerd door drumschool Solodrums Opleidingen en de slagwerkgroep van fanfare Wilhelmina Vlierden. Headliner is Fokke de Jong, voormalig drummer van Normaal en De Kast, en nu actief bij tal van Nederlandse bands. Hij geeft een drumclinic.

Verder op zondag 20 oktober optredens van verschillende jeugdslagwerkgroepen, waaronder die van Vlierden, Lierop en Hoogenloon. De jeugdleden van deze verenigingen laten een combinatie horen van traditionele percussiestukken, melodische werken en modern slagwerk. De slagwerkgroep van Vlierden zal vervolgens ook zelf het podium betreden voor een boeiend optreden. De slagwerkgroep van fanfare Wilhelmina Vlierden staat net als de jeugdwerkgroep van deze vereniging, ‘Stix’ genaamd, onder leiding van instructeur Marco Swiggers uit Deurne. De jeugdslagwerkgroepen van Lierop en Hoogeloon staan onder leiding van instructeur John Klaus uit Bakel.

De middag wordt in stijl afgesloten met een drumclinic van drummer Fokke de Jong. De Jong was vanaf 1989 de drummer van de Achterhoekse band Normaal. Daarnaast speelde hij in tal van andere Nederlandse bands, waaronder de Kast. Momenteel speelt hij in de bluesformatie King of the World. De clinic zal in het teken staan van ‘drummen als vak’. De Jong behandelt verschillende thema’s rondom het spelen op een drumstel; zijn manier van spelen, klank, het stemmen van drums en de functie van  een drummer in een band. Samen met toetsenist Roel Spanjers (o.a. Normaal) zal de Drentse drummer ook een aantal nummers spelen.

Locatie is de onlangs geopende multifunctionele accommodatie ’t Huis, gevestigd naast Zaal Thijssen op de Pastoriestraat te Vlierden. De zaal opent haar deuren om 13:15 uur, waarna de jeugdslagwerkgroep uit Hoogeloon om 13:30 zal aftrappen. De middag zal rond de klok van 17:00 afgelopen zijn. De entree bedraagt 2 euro en kaarten zijn enkel aan de kassa verkrijgbaar.

Zondag 20 oktober, 13.30-17.00 uur
't Huis
Vlierden

www.fanfare-vlierden.nl
www.vlierden.com 

zoeken
zoeken