Cajón Festival Emmen
met Cesar Zuiderwijk, Peter Deiman, Time Bandits
Muzieknieuws 11-10-2013 13:01
Het Cajón Festival in Emmen begint een mooie traditie te worden, en ook dit keer is er weer een lekker programma dat volledig in het teken staat van de cajón in de popmuziek. Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk speelt op 23 november in Café Groothuis te Emmen de hoofdrol.

 

 

Cesar Zuiderwijk geeft tijdens deze vierde editie van het festival een drumclinic, waarbij hij op cajón wordt bijgestaan door initiatiefnemer Peter Deiman. Dit zal uitmonden in een unieke versie van Radar Love, collectief door alle bezoekers mee te trommelen op cajóns en streetpercussion. Ook ‘s avonds is de Golden Earring-drummer van de partij tijdens het Triple Concert met verder Alides Hidding & Time Bandits Unplugged (met op cajón Peter Deiman) en LSB Experience (met songs van o.a. Crosby, Stills & Nash, The Eagles, Venice en Crowded House). De dag begint met een cursus Cajónbouwen (zoiets was de Slagwerkkrant-redactie wel van pas gekomen; zie Slagwerkkrant 178, nov-dec 2013), en vervolgens een workshop Cajón in de Popmuziek door Peter Deiman. Die zal daarbij zeker refereren aan het uitstekende gelijknamige lespakket (boek+dvd), dat hij in 2006 uitgaf bij de kleine muziekuitgeverij Freedom Cajón Drums.

De opzet van het festival stimuleert de betrokkenheid van de deelnemers. Dat betekent ook dat het aantal plaatsen beperkt is. Het is dus raadzaam om op tijd deelname te reserveren via www.cajonweb.com en/of kaarten te halen bij Café Groothuis in Emmen.

23 november, Café Groothuis, Emmen
www.cajonweb.com

drummer links