DrumDrieDaagse a.s. vrijdag 9 augustus van start!
DrumDrieDaagse met Cesar Zuiderwijk, Juan van Emmerloot, John Engels, Roël Calister, Wim van der Westen, Koen Herfst, en vele anderen. Schrijf je nu in!
Muzieknieuws 04-08-2013 11:08
Wie weet is er nog plaats op de DrumDrieDaagse die vrijdag 9 augustus van start gaat in Den Haag. We hebben 72 plaatsen, en die zijn vrijwel allemaal ingevuld. Maar wil je kans maken, schrijf je dan meteen in op www.drumdriedaagse.nl, of mail naar d3d@k18.nl om te informeren of er plek is. De DrumDrieDaagse vindt plaats in Musicon Den Haag, van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus. Lessen en clinics van de best of the best!

Schrijf je nu in en krijg drie dagen lang lessen en clinics van topleraren en bekende drummers. Veel leren. Nog meer lol!

Het inschrijfformulier staat klaar op www.drumdriedaagse.nlKlik hier!

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station.

Docenten dit jaar: 

• Cesar Zuiderwijk is als ieder jaar de grote stimulerende kracht achter de DrumDrieDaagse. Hij komt drie dagen lang lesgeven en geeft de DrumDrieDaagse-deelnemers een exclusief voorproefje van zijn nieuwe theatervoorstelling Drummoires

• John Engels is inmiddels 78 jaar en zit 60 jaar in het vak, maar hij heeft niets aan energie ingeboet. De laatste tijd speelt hij veel met zijn eigen formatie Barnicle Bill, waarmee hij een trioworkshop komt doen. Leer jazzdrummen van de absolute meester op dit gebied.

• Juan van Emmerloot is misschien wel de beste drumdocent van Nederland en omstreken. Hij was jarenlang docent aan Codarts conservatorium in Rotterdam en drummer bij wereldgitaristen als Snowy White, Steve Lukather en vele anderen.

• Roël Calister is bekend van zijn eigen band Kuenta i Tambú, maar ook van zijn drum- en percussiespel bij Izaline Calister, Alain Clark, Fra Fra Sound, Denise Jannah, Josee Koning en LuzAzul. Internationaal speelde hij met Angelique Kidjo, Dissidenten, en Sara Tavares. Hij komt drie dagen lesgeven en geeft op vrijdagavond een workshopconcert met zijn KiT-band, oftewel Kuenta i Tambú.

• Wim van der Westen speelde bij Kane en Sarah Bettens, en is auteur van het drumboek Drum It Yourself.

• Koen Herfst staat bekend om de heavy shit die hij met zijn metalbands speelt, maar is ook een powerhouse achter Armin van Buuren. Hij komt voor een clinic met zijn band I Chaos.

• En de docenten van Music Station en Slagwerkkrant zijn natuurlijk ook niet te versmaden! Nienke Kollias, Dennis Boxem, Ernst van Ee, Mark Eeftens, Sarah Lavinia Feenstra, Fred Cohen, Rob Kramer, Erk Willemsen, Tim Koning, Olaf Fase, Gerben de Bruijn, Peter Jan Eusman en Johan Witt. De laatste is er voor de bandcoachinglessen.

Schrijf je nu in en je krijgt drie dagen lang lessen en clinics van topleraren en bekende drummers. Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. We delen de groepen zo veel mogelijk in naar leeftijd en niveau.

Wil je je inschrijven: het inschrijfformulier staat klaar opwww.drumdriedaagse.nl. We kunnen maar 72 deelnemers hebben, dus geef je vooral snel op!

De 12de DrumDrieDaagse, een initiatief van Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant, gaat vrijdagochtend 9 augustus 2013 van start in Musicon, Den Haag. 

De 72 deelnemers krijgen drie dagen lang les van 17 leraren, die allemaal een ander onderdeel van het drumspel zullen overbrengen op de deelnemers: van snaredrumtechniek en jazzdrummen, tot metal-drums, met meerdere drummers samenspelen, spelen in een band etc etc. 

Ze krijgen les in privégroepjes van zes, elk uur bij iemand anders, en bij de clinics in grotere groepen. De groepjes worden naar spelniveau ingedeeld. 

DrumDrieDaagse: dat is je drie dagen lang tussen 10 en 6 met 72 collegadrummers onderdompelen in alle facetten van drums spelen, begeleid door de topdrummers van Nederland. Met heel veel lol!

Avondactiviteiten
Vrijdagavond en zaterdagavond zijn er ook speciale DrumDrieDaagse-activiteiten. Het zijn extra's bij het dagprogramma, gratis voor DrumDrieDaagse-deelnemers en € 7,50 voor anderen (je kan vrienden en familie uitnodigen voor die avonden. 
* Vrijdagavond 9 augustus, vanaf 20.00 uur - concert Kuenta i Tambu met Roël Calister 
* Zaterdagavond 10 augustus, vanaf 20.00 uur - sessie met de drummers van de DrumDrieDaagse: schrijf in een op een nummer dat je met de sessieband wilt meespelen, en doe mee! 

DrumDrieDaagse 
vr-za-zo 9-10-11 augustus 2013
Musicon/MusicStation, Soestdijksekade 345, Den Haag  

De deelnamekosten bedragen € 235,-, inclusief dagelijks een lunch, en drie consumpties. Je krijgt een bevestiging gemaild binnen een week na inschrijving. Indien je de bevestiging niet ontvangt, mail dan naar d3d@k18.nl Je inschrijving is bindend.

Lees hier het verslag van de DrumDrieDaagse 2012