De Drumtalent 2013 Finalisten
Finale op 8 september tijdens het Drumworldfestival in Ittervoort
Muzieknieuws 01-09-2013 13:09
In de weekends van 22 en 29 juni vonden de Halve Finales van Drumtalent 2013 plaats, een contest voor drummers tot en met 18 jaar. Vier supertalenten gaan door naar de Finale op 8 september in Ittervoort, tijdens het Drumworldfestival. Mees Riechelman (17), Stan van Acker (16), Ruben van Houtte (18, foto) en Robin Kamphuis (13) gaan daar strijden om de titel Drumtalent 2013.

Uit bijna 70 kandidaten die een Youtube-video instuurden om een Halve Finaleplaats te bemachtigen voor de Drumtalent 2013 contest werden 16 Halve Finalisten gekozen die op 4 locaties tussen 22 en 30 juni speelden om de 4 Finaleplaatsen in september. Alle 16 werden gevraagd drie onderdelen voor te spelen aan de jury's: drie minuten groove, vijf minuten solo en en hun interpretatie van Oakland Zone van Tower of Power. 
 
Halve Finale bij Adams Drumworld in Ittervoort, 22 juni
Winnaar Mees Riechelman 
Mees Riechelman werd door de jury als winnaar uitgeroepen van de eerste Drumtalent 2013 Halve Finales. De jury had over alle finalisten veel positieve punten te melden, maar Mees sprong er net bovenuit. Met een goede techniek, zijn muzikale ideeën op de drums, de beheersing van het instrument en zijn rake grooves bleef hij de competitie net even voor.
(uit het juryrapport van Klaas Jan Stol, John Janssen en Lucas van Merwijk) 

Halve Finale bij Adams Drumworld in Diest, 23 juni
Winnaar Stan van Acker
Stan van Acker verraste ons meteen bij aanvang van Oakland Zone met een stevige, strakke groove. Hij wisselde die af met enkele leuk bedachte fills. Groovegewijs en technisch klopte het plaatje helemaal. Over het hoofdstuk "groove" had hij goed nagedacht; ze waren strak en inventief. Hij bouwde zijn solo mooi op vanuit bekkenspielerei. De beleving was er helemaal bij Stan! 
(uit het juryrapport van Mark Eeftens, en Marc Bruyninckx) 

Halve Finale bij Hit It in Roden, 29 juni
Winnaar Rob Kamphuis (13) 
Robin Kamphuis had een fijne groove met veel power en souplesse. Hij speelde met gevoel en zat lekker in de muziek. Echt een banddrummer, en met zijn 13 jaar met recht een talent te noemen! Hij heeft trouwens nog geen band, maar iedere jonge rockband zou zeker blij met ‘m zijn.
(uit het juryrapport van Han Nijenhuis, Gerard Boersma en Lucas van Merwijk) 

Halve Finale bij Music Station/Musicon in Den Haag, 30 juni
Winnaar Ruben van Houtte 
Tijdens een halve finale waar het niveau ontzettend hoog lag wist Ruben van Houtte het meest te overtuigen met keurig clean spel, stevige grooves en een heerlijke backbeat. Tijdens zijn 3 minuten grooves maakte hij indruk met een fantastische uitvoering van de halftime shufflle uit Led Zeppelin's Fool in The Rain, en tijdens zijn solo bouwde hij een mooi groovend verhaal op. 
(uit het juryrapport van Dennis Boxem, Tim Koning en Cesar Zuiderwijk) 

Drumtalent 2013 wordt georganiseerd door Slagwerkkrant enAdams Drumworld m.m.v. Slagwerkwereld.com, Hit It, Adams Drumworld Diest en Music Station