Drummers staan op tegen pesten

Barry Tuinstra met 23 leerlingen op HuneFestival

Muzieknieuws 27-06-2013 23:07

Maar liefst 23 drummers in de leeftijd van 7 tot 27 jaar verlenen hun medewerking aan 'Opstaan tegen pesten,' een project van drumdocent Barry Tuinstra van drumschool Rimshot uit Meppel. Hij vond een partner in André Wienen, organisator van het Drentse HuneFestival. Centraal in het project staat het nummer 'Bully' van de Amerikaanse band Shinedown.

'Bully' wordt met zoveel mogelijk drumleerlingen uitgevoerd tijdens het HuneFestival in Ruinerwold, vlakbij Meppel. Alle drumprestaties van de 23 leerlingen worden op video vastgelegd en tot één speciale videoclip gemonteerd. Deze clip wordt officieel gelanceerd tijdens het HuneFestival op vrijdag 11 oktober voor een groot publiek en in het bijzijn van alle deelnemers. Daarna zal de clip ook op YouTube te zien zijn.

Barry Tuinstra over 'Opstaan tegen pesten':
'Bully betekent eigenlijk pestkop en dat nummer gaat over opstaan tegen pesten. Kom voor jezelf op, laat je niet kisten. Ik vond dit een hele mooie boodschap en het is bovendien een stoer nummer. Ik vind de kinderen van tegenwoordig assertief. En als je daar niet tegen opgewassen bent, heb je soms een probleem. Wees jezelf, wees trots!'

Barry maakt van alle 23 leerlingen een aparte video, waarbij ze allemaal 'Bully' drummen. Aangezien het onbegonnen werk is om van al die muziek één vloeiende audiotrack te maken, wordt in de clip de originele muziek van Shinedown gebruikt. De 23 leerlingen oefenen al weken op het liedje en drummen uiteindelijk allen mee in beeld. 'We willen met deze muziekvideo op een andere manier aandacht vragen voor het pesten. Op een muzikale manier, met een nummer dat heel erg van toepassing is op het onderwerp.' Behalve dat er een algemene videoclip komt, krijgt iedere leerling ook zijn eigen clip. Ook deze zullen uiteindelijk op YouTube te zien zijn.

Het HuneFestival vindt plaats op vrijdag 11 oktober 2013. Naast dit initiatief staan er optredens gepland van onder andere Di-Rect, Miss Montreal, The Sweet, Toontje Lager, Paul Elstak en Memphis Maniacs.

zoeken
zoeken