Speel jij mee met het Metropole Orkest?

Muzieknieuws 31-01-2005 16:48

Wie kent niet ‘Dikkertje Dap’, ‘Vluchten kan niet meer’, en ‘M’n Opa’? De liedjes van Annie M.G. Schmidt zijn van alle tijden en haar teksten hebben ook in 2005 nog niets aan kracht verloren.

Op 21 mei is het precies tien jaar geleden dat schrijfster Annie M.G. Schmidt overleed. Ter gelegenheid hiervan organiseert NRCV's Ongekend Talent een bijzondere wedstijd.

Onder de titel "Op een mooie Pinksterdag, de liedjes van Annie M.G. Schmidt" word jij uitgenodigd danwel uitgedaagd om een eigenzinnige versie te maken van één van Schmidts liedjes of gedichtjes.

Tien winnaars mogen hun versie uitvoeren met het Metropole Orkest. Het liedje wordt niet alleen geplaatst op OngekendTalent.nl, maar ook uitgezonden in verschillende radioprogramma’s van de NCRV.

Een vakkundige jury kiest uit alle inzendingen de twintig toppers. De makers hiervan worden uitgenodigd om op zaterdag 19 maart een heuse auditie te doen bij het Metropole Orkest.

Uiteindelijk worden tien gelukkige acts in de gelegenheid gesteld hun versie in samenwerking met een professionele arrangeur op te nemen met het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker op 4, 5 of 6 april aanstaande.

Hiphopper, punkrocker of jazz-cat? Metalhead, rootsrocker of smartlapvertolker? Iedereen maakt kans. Zorg in ieder geval dat je inzending vóór vrijdag 11 maart op OngekendTalent.nl is aangemeld. Meer informatie over deelname vind je hier.
zoeken
zoeken