Scatten met Hugo Pinksterboer
Muzieknieuws 05-06-2003 20:12
'Met niks dat je niet wilt weten' als credo voor de Tipboek serie komen Hugo Pinksterboer en Gijs Bierenbroodspot met de volgende Tipboektitel op de markt: Tipboek Zang.En waarom staat een tipboek over zang dan opeens op slagwerkwereld, vraag je je af? De reden hiervoor is dat Hugo deze serie is begonnen met het Tipboek Drums, wat een bijzonder hand- en leerzaam boekje is -net als de andere uitgaven in de serie overigens- en waarvan wij denken dat elke drummer het in zijn bassdrum moet hebben liggen. Tipboek Drums gaat van A tot Z over drums in zo'n 100 pagina's genot met goede illustraties die de tekst ondersteunen. Niet alles staat erin, maar alles wat je toch wilt weten is uitgewerkt.


Hugo Pinksterboer is voormalig hoofdredacteur van Slagwerkkrant en momenteel nog steeds redactielid van het (enige) meest bekende slagwerkmagazine in Nederland. Met de eerste uitgave van Tipboek Drums in 1997 had Pinksterboer direct een niche ontdekt en al snel volgden meerdere uitgaven voor verschillende instrumenten.


Voor meer informatie kun je kijken op de Tipboek website. Hier vind je onder andere waar het te koop is, welke uitgaven er zijn Ún interessante links naar andere websites.

drummer links