Muzikantendag on Tour in Den Bosch
Den Bosch, W2 Poppodium, 3 november
Muzieknieuws 20-10-2012 22:11
De Muzikantendag trekt door het land. Afgelopen weekend deed het event Sittard an, en op 3 november komt Muzikantendag on Tour in Den Bosch langs. Het is dé plek voor muzikanten en producers om meer te weten te komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikant- en producerschap. Met productieworkshops, demopanels, Rock Your English en meer.


Interface presenteert
Workshop Productie door Future Presidents
Future Presidents is het producerstrio Maarten van Hove, William Laseroms en Joachim Vermeulen Windsant. Zij geven op de Muzikantendag een kijkje in hun productiekeuken. De Koreaanse act F(x) haalde met het door hen geschreven en geproduceerde Electric Shock de nummer 1-positie in de hitlijsten van Zuid-Korea. Daarnaast produceert Future Presidents voor Miss Montreal, Yes-R, Edsilia Rombley en DJ Porny. Het duo maakte remixen voor Beyoncé, Justin Timberlake en Chris Brown. Ook heeft Future Presidents veel werk voor commercials en tv-programma’s gedaan.

 
Workshop Productie door Reyn Ouwehand
Reyn Ouwehand is bekend als componist voor film en tv, is studio-eigenaar van The Church, en producer van Kane, De Staat, Rowwen Hèze, Wende, El Pino & The Volunteers, Coparck en Ellen ten Damme. Ouwehand laat je de kneepjes van het vak zien.

Workshop productie door Perquisite
Perquisite gaf op eerdere Muzikantendagen al leuke productietips: verkeerd knippen en plakken kan leiden tot een geniale nieuwe sound; laat je nummer aan anderen horen en vraag om feedback; maak het nummer niet te vol, de belangrijke lijnen moeten goed verstaanbaar blijven.

Workshop Rock Your English
Buffi Duberman, auteur van de videocursus Rock Your English, geeft tips en adviezen voor het verbeteren van je Engels aan de hand van bekende popsongs. Duberman werkte voor Caro Emerald, Kane, Within Temptation en Jacqueline Govaert.

Demopanel en meer
En er is nog veel meer te doen op de Muzikantendag. Tientallen ervaren artiesten, vertegenwoordigers van radiozenders en platenlabels, programmeurs, en andere muziekprofessionals zijn beschikbaar voor advies. Traditiegetrouw zijn er demospreekuren met vertegenwoordigers van onder andere 3voor12, 3FM, Top Notch en Radio 538, en eindigt het evenement met het demopanel, waarbij vier professionals een selectie van de ingeleverde demo’s plenair bespreken.

 

Muzikantendag on Tour

Sittard, t Kleesj, zaterdag 6 oktober, 11.00-19.00 uur

Den Bosch, W2 Poppodium, zaterdag 3 november, 11.00-19.00 uur

Kaarten € 10,- (www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen)

Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis.

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met DVERS, Stichting Popmuziek Limburg, POPnl, 3FM Serious Talent, en Interface.


www.muzikantendag.nl