Nieuw platencontract en nieuw album voor Jakob Gundel en Invocator
Muzieknieuws 21-05-2003 20:54
Na een pauze van zeven jaar zijn de Deense thrash-metal helden van Invocator weer terug. Tussen 1991 en 1995 bracht de band vier goede albums uit. Dankzij veelvuldig touren groeide Invocator uit tot exponent van de thrashmetaltop in Europa. Desondanks gaf de band er in 1996 de brui aan.Invocator komt nu terug - en hoe! Oorspronkelijk drummer Per M. Jensen is er weliswaar niet bij, zijn vervanger is Jakob Gundel (ex-Withering Surface). Per Jensen speelde een tijdje in Konkhra, eveneens uit Denemarken, en trommelt tegenwoordig bij de populaire band The Haunted uit Zweden.

Gundel is niet te horen op de 4 track-demo die Invocator in 2002 uitbracht: daarop slaat Brian Rasmussen (Behind The Curtain, Mnemic) op de vellen. Dankzij die opnames (en hun voorgeschiedenis natuurlijk) kregen de muzikanten van Invocator diverse aanbiedingen van recordlabels. De band heeft inmiddels bij het Italiaanse Scarlet Records getekend.

"Through The Flesh To The Soul" is de titel van het nieuwe Invocator-album. De daadwerkelijke releasedatum staat nog niet vast, maar de opnames zijn onlangs afgerond. Als alles volgens planning gaat, ligt het album aan het eind van de zomer in de winkel.

drummer links