Buddy Rich Tribute met Weckl, Baker, Harrison en anderen

25TH Anniversary Memorial Concert op 2 april in Londen

Muzieknieuws 09-03-2012 16:04

Op maandag 2 april 2012 wordt in The London Palladium het 25ste Buddy Rich Memorial Concert gegeven. Het is de tweede keer in de geschiedenis van het event dat het in Engeland plaatsvindt.


Om de 25ste sterfdag van Buddy Rich te herdenken staat er een indrukwekkende rij drummers klaar om op te treden met de Buddy Rich Big Band. Dave Weckl, Gregg Bissonette, John Blackwell en Gregg Potter (de huidige drummer van de Big Band) uit de VS, alsmede Ian Paice, Ginger Baker, Gavin Harrison en Elliott Henshaw uit het Verenigd Koninkrijk zullen hun techniek en showmanship tonen in de fraaie concertzaal nabij Oxford Circus. De Britse crooner Tony Christie geeft eveneens acte de présence.

Traditie sinds 1988
Een van de laatste verzoeken van Buddy Rich aan zijn dochter Cathy was om zijn bigband en zijn muziek voort te laten bestaan en daarmee iets te doen voor jongeren. Geen gemakkelijke taak, maar uiteindelijk besloot Cathy dat er een jaarlijks herdenkingsconcert moest komen. Het eerste uitverkochte Memorial concert was in 1988 in de beroemde Carnegie Hall in New York. Sindsdien zijn er shows georganiseerd in Los Angeles, Las Vegas en Boston met het neusje van de zalm van de drummerswereld; Steve Gadd, Dave Weckl, Vinnie Colaiuta, Terry Bozzio, Omar Hakim, Neil Peart, Chad Smith en Dennis Chambers zijn maar enkele van de vele drummers die muziek met de Buddy Rich Big Band speelden.

Dit jaar, op Rich' 25ste sterfdag, staat het spektakel dus in Londen. Cathy Rich zal bovendien Lifetime Achievement Awards uitreiken "aan drie rocklegendes".

Tickets voor deze avond variëren in prijs van 25 tot 60 Britse ponden zijn te bestellen via Seetickets, of telefonisch via +44 844 412 4657.

zoeken
zoeken