Drum Wars op Drummers-Festival

25 maart: Gavin Harrison, Todd Sucherman, Chris Coleman, Nicko McBrain, Carmine Appice & Vinny Appice, Phil Baheux

Muzieknieuws 08-03-2012 07:03

Slagwerkkrant en Slagwerkwereld.com kunnen 5x2 kaarten weggeven voor het Adams Drummers-Festival dat zondag 25 maart plaatsvindt in Tessenderlo. Lees verderop hoe je de kaarten kan winnen. Het programma is inmiddels bevestigd en belooft een geweldige dag te worden, met een hele serie topdrummers. Wereldpremière: Drum Wars met de Appice Brothers: Carmine Appice en Vinny Appice

Het Drummers-Festival in Tessenderlo (in de driehoek Eindhoven, Antwerpen, Maatstricht) heeft een naam hoog te houden als het om slagwerkdagen gaat. Opnieuw presenteren ze op één dag een hele serie drummers uit de wereldtop.

Appice Brothers: Drum Wars
Het duo Appice Brothers is wel een heel bijzondere. Carmine Appice en Vinny Appice zijn beiden legendarische rockdrummers die furore maakten met respectievelijk Balck Sabbath en Dio, en Vanilla Fudge en Rod Stewart. In Tessenderlo presenteren vindt de wereldpremière plaats van hun programma Drum Wars: de twee drumstellen zullen in aanvalspositie tegenover elkaar gezet worden zodat deze rockdrumlegendes met massale power en energie voor explosies op het podium zullen zorgen.  
 
Gavin Harrison
Gavin Harrison (Tama, Zildjian) is dé grote knaller van dit moment. De drummer van onder meer Porcupine Tree (en King Crimson, en Iggy Pop) maakte al grote indruk met zijn clinics tijdens Rimshot Drummers D-Day te Meppel (juni 2011) en het Drumworldfestival in Ittervoort (september 2011), en zal nu de Belgische drumgemeenschap versteld doen staan met zijn nauwgezette maar creatieve spel.

Chris Coleman
Hij vertegenwoordigt de gospel en funk op deze dag. Chris Coleman (Meinl) is bekend van zijn spel bij Chaka Khan, Rachelle Ferrell en Stanley Clarke.  

Todd Sucherman
Progressive rock pur sang! De drummer van Styx bracht onlangs zijn indrukwekkende dvd/boek-combi Methods & Mechanics uit. Lees ook het interview in Slagwerkkrant 160, nov-dec 2010.

Nicko McBrain
Last but not least... Het Drummers-Festival van Adams  Drumworld in Diest zit al jaren achter Iron Maiden's Nicko McBrain (Premier, Paiste) aan, en eindelijk is het gelukt hem te charteren voor het festival. Lees het interview in Slagwerkkrant 166, nov-dec 2011!  

Daarnaast komt Phil Baheux (Channel Zero) en worden tevens de kersverse Roland TD30KV en TD30K V-Drums ten doop gehouden (voor het eerst in de Benelux!).

Tijdschema
‎13.00 Phil Baheux (Channel Zero)
14.00 Gavin Harrison (Porcupine Tree)
15.30 Todd Sucherman (Styx)
17.30 Chris Coleman (Prince, Chaka Khan)
19.00 Nicko McBrain (Iron Maiden)
20u30 Appice Brothers (Rod Stewart, Black Sabbath)

Zie www.drummersfestival.be voor meer info.

Tickets winnen?
Slagwerkkrant en Slagwerkwereld.com kunnen 5x2 kaarten weggeven. Stuur een mail aan info@slagwerkkrant.nl o.v.v. Drummers-Festival 25 maart, en je maakt kans op 2 kaarten!

Tickets kopen? 
Wil je verzekerd zijn van een kaartje. Koop er dan een in de voorverkoop.
Zondag 25/3 VVK € 10,- DAGVERKOOP € 15,-
Korting - € 3,- per ticket bij bestelling vanaf 7 tickets.
Voorverkoop: klik hier.

maart: 25, CC Het Loo, Tessenderlo (B)

zoeken
zoeken