Oil stopt ermee

Muzieknieuws 15-12-2004 10:12

Oil is niet meer. Afgelopen week besloot de Rotterdamse rockband met internationale allure het bijltje erbij neer te gooien.

De beslissing is gevallen terwijl Oil ogenschijnlijk juist flink aan de weg timmerde. Afgelopen jaar sleepte het vijftal een Essent Award in de wacht, speelde op het Lowlands festival, ging uitgebreid op tour in Amerika en begon aan de opnames voor een nieuw album.

Op de officiële bandwebsite schrijven de muzikanten:
"We regret to inform you Oil broke up. We didn't feel like we were on the same level regarding the bands future, so we decided to end it before things got ugly. No hard feelings. We'll all be doing our things - some are already going on, some will probably start to happen in the near future. It's all good."

Oil-drummer Marcel Wiebenga (zie foto) wil eigenlijk niets zeggen over het hoe en waarom van het uiteenvallen. Aan VPRO's 3voor12 vertelt hij:

“Ik was er wel bang voor dat het zou gebeuren. Het is gewoon over. Het liefst had ik gehad dat er niet eens een persbericht was verstuurd en dat de mensen er ineens achter zouden komen dat we niet meer bestaan.”

Oil heeft zeven jaar bestaan. In die periode bracht de groep twee singles, een EP en het album "Definition Delta" uit. De leden van Oil werken ieder aan eigen muzikale projecten. Wiebenga drumt ook in de half Amerikaanse band Das Oath. Hiermee blijft hij voorlopig doorgaan. Wiebenga:

“Misschien verhuis ik wel naar Amerika. Ik ben nu net terug in Rotterdam na een lange tour met Das Oath. Maar ik moet hier eerst acclimatiseren en vervolgens mijn gedachten eens op een rijtje zetten.”

zoeken
zoeken