Gouden plaat voor Anouk en Within Temptation

Muzieknieuws 14-12-2004 12:23

Drie weken na de release is het nieuwe album van Within Temptation bekroond met een gouden plaat. Een geweldig ersultaat voor Stephen van Haestregt en de rest van de band!

"The Silent Force" verscheen op 15 november en kwam meteen binnen op de eerste plaats in de Album Top 100. Na anderhalve week waren er al 20.000 exemplaren verkocht en nu staat de teller dus op 50.000 stuks.

Het album doet het in het buitenland ook erg goed. In Duitsland en België bereikte The Silence Force de top 5 en ook in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en Noorwegen staat de release in de hitlijsten. Komend jaar doet Within Tempattion een uitgebreide tournee door Europa.

Ook het nieuwe album van Anouk, "Hotel New York", is in de eerste week meteen op de eerste plaats binnen gekomen in de Album Top 100. Daarmee stoot de zangeres "How To Dismantle An Atomic Bomb" van U2 van de hoogste positie. Van "Hotel New York" werden in de eerste week al 40.000 exemplaren verkocht en bereikte daarmee meteen de gouden status.
zoeken
zoeken