Trommel mee met Donkey Konga

Muzieknieuws 04-12-2004 14:32

Nintendo brengt deze feestdagen een spel uit waarvan slagwerkliefhebbers volledig uit hun bol gaan. Donkey Konga draait om trommelen. Niets meer, niets minder. Hiervoor gebruik je de bongo, twee aaneengesloten trommeltjes die met een lang snoer op de GameCube worden aangelsoten. De bongo wordt standaard bij het spel van € 60,- meegeleverd.

Tijdens een speelsessie met Donkey Konga verschijnen er in een balk allerlei iconen, die aangeven waar en wanneer je moet slaan, of klappen. Deze rode, gele, rose en blauwe iconen vertegenwoordigen commando's die je moet uitvoeren met de trommels. Rood is de rechter trommel, geel is de linker trommel, rose is beide trommels en het blauwe sterretje betekent dat je een keer moet klappen in je handen.

Natuurlijk moet je niet zomaar, zonder een bepaald ritme, op die trommels meppen. Het spel bevat zo'n dertig nummers, waaruit je kunt kiezen om met mee te spelen. De nummers bestaan uit popsongs als 99 Red Balloons, The Loco-Motion en You Can't Hurry Love. Ook zijn Latin nummers toegevoegd als Oye Como Va en Para Los Rumberos, klassieke werken als de Hongaarse Dans No. 5 in G mineur en de Turkse Mars, en rocksongs als Dancing In The Street, Louie Louie en Wild Thing. Zelfs videogame soundtracks van spelletjes als Donkey Kong, Super Mario en The Legend of Zelda maken onderdeel uit van de liedjes die je kunt meetrommelen.

In het menu van Donkey Konga vind je 6 verschillende opties: Street Performance, Challenge, Battle, Jam Session, Ape Arcade en DK Town. Bij Street Performance gaat het erom om zo weinig mogelijk fouten te maken, waardoor je op het einde zoveel mogelijk muntjes hebt verzameld. Deze muntjes kun je in DK Town besteden. In DK Town, de Donkey Kong stad, kun je je instellingen veranderen en songs, nieuwe soundsets en minigames vrijkopen. Met de nieuwe soundsets kun je jouw bongo anders laten klinken.

Wil je met maximaal vier spelers gewoon lekker wat drummen, dan kies je voor Jam Session. Hier kun je alleen of met wat vrienden, zonder punten te behalen, lekker wat spelen en oefenen.

Zodra je het spel start en op het titelscherm belandt knalt de vrolijke muziek om je oren. Ook het menu heeft een leuke sound meegekregen, en de songs om mee te spelen, zijn ronduit lekker. Wel jammer is dat de sounds niet zijn ingezongen en ingespeeld door de originele artiesten, maar opnieuw zijn opgenomen door Nintendo's huisband. Blijkbaar werd het drumwerk van Phil Collins niet goed genoeg bevonden, wat natuurlijk een beetje vreemd is.

Ben je ritmisch en hou je er wel van om lekker op de beat te trommelen? Dan is Donkey Konga echt iets voor jou. Ben je iemand die totaal geen gevoel heeft voor ritme? Dan is dit de perfecte gelegenheid om te leren hoe je op de maat moet blijven slaan. Met ruim dertig sounds, en zes opties ben je de nodige uren zoet en dan hebben we de multiplayer nog niet eens meegerekend.

Toegegeven, een spel dat voorzien wordt van een stel bongo's die je gebruikt om het spel te spelen, kan bij Slagwerkwereld bij voorbaat al niet meer stuk. Gelukkig blijkt dat Donkey Konga naast die unieke besturing ook nog eens een spel van formaat is. Dat maakt deze muzikale game helemaal af.
zoeken
zoeken