Gellybooty na 12,5 jaar uit elkaar

Muzieknieuws 21-11-2004 17:03

Na 12,5 jaar gaat de Utrechtse/Amsterdamse funkformatie Gellybooty uit elkaar. De presentatie van het nieuwe album "Plug" op 17 december in Tivloi-De Helling te Utrecht, wordt nu gecombineerd met een afscheidsoptreden.

Bij de CD-presentatie zal daarom nog één keer flink uitgepakt worden. De groep houdt een "grootscheeps afscheidsfeest, met gasten, ex-booties en natuurlijk funk tot diep in de nacht." DooA-rapper Stanga is één van de vele gasten die een steentje bijdraagt aan een knallend afscheid van Gellybooty.

Gitarist Martijn Haan vindt het jammer dat de band ophoudt te bestaan. Aan VPRO's 3voor12 vertelt hij:

"Nee voor mij hoefde het niet. (...) Maar de rek is er een beetje uit. Vier mensen zijn ermee gekapt, en dan heeft het voor ons niet zo veel zin om nog door te gaan."

In 1994 stond Gellybooty in de finale van de Kleine Prijs van Utrecht. De groep werkte samen met DJ DNA en Gotcha!, en trad in totaal zo’n 250 keer op. In maart 2004 maakte de band nog een tour naar Tsjechië en deze zomer stond Gellybooty als enige Utrechtse live-band geprogrammeerd op het Supernatural festival.

Sinds september had de groep een nieuwe drummer: Stephan Verchin, die Vincent Smeets opvolgde. Verschin heeft dus niet lang van de groep kunnen genieten. Meer info over het afscheidsoptreden annex CD-presentatie is te vinden op de website van Gellybooty.

zoeken
zoeken