Open dag Fontys Rockacademie

Muzieknieuws 12-11-2004 09:22

De Fontys Rockacademie houdt op zaterdag 20 november een open dag. Belangstellenden kunnen tussen 11.00 uur en 16.00 uur op twee locaties in Tilburg terecht voor alle ins & outs van het studeren aan de Rockacademie.

Het onderwijs wordt uitgebreid gepresenteerd door middel van informatiestands, demonstraties en workshops en je krijgt de kans studenten en docenten persoonlijk te ontmoeten. En natuurlijk is er veel muziek, onder andere door optredens van studenten en een surprise-act.

Muziek is natuurlijk van alle tijden en van alle mensen, zowel amateur-liefhebbers als professionals. Muziek is daarnaast ook een product, een beroep en een industrie geworden. En daar horen geschoolde mensen bij. Mensen die weten waar ze het over hebben. De Fontys Rockacademie is de eerste opleiding die op HBO-niveau afgestudeerden aflevert die in de muziek aan de slag kunnen. Na een basisjaar kun je je specialiseren in een beroep als muzikant, docent muziek, muziektechnicus of manager in de muziekwereld.

Op de open dag worden drie nieuwe initiatieven van de Rockacademie gepresenteerd:

  • De korte cursus (Plug-In): Coachen van een popkoor,
  • Presentatie Rockacademie-CD "Pleased To Meet You ... Vol. 2",
  • Rockacademie-Bookings, het indoor boekingskantoor gerund door studenten.

De locaties van de Rockacademie zijn Hoevenseweg 55a en Popcentrum 013 (Veemarktstraat 44). Er rijden de hele dag pendelbussen tussen deze twee locaties. Het volledige programma van de Open Dag is te zien op de website van de Rockacademie.

Leuk detail: Maartje 'Marzj' Simons was de eerste afstudeerkandidaat aan deze opleiding.

zoeken
zoeken