Eerste editie MILE uitstekend verlopen

Muzieknieuws 10-11-2004 14:55

Zondag 7 en maandag 8 november organiseerden New Road Music, de Slagwerkkrant, Interface en Musicmaker gezamenlijk een vakbeurs voor muzikanten: het Musical Instruments Live Event (MILE) 2004. Veel merkinfo, nieuwe producten als de drumplates, en demonstraties van topslagwerkers maakten het evenement ook een trekpleister voor drummers en slagwerkers.

De Slagwerkkrant presenteerde 's zondags de Slagwerkdag 2004 met shows van onder andere Marcel van Cleef, Ernst van Ee, Stéphane Galland en Jurriaan Snoek. Er was een bijzonder gezamenlijk optreden van Maartje Simons, Eddie Conard, René Barthen en Kariem Freson. Drumvirtuoos Raymond Herveille sloot de dag af.

MILE 2004 was daarnaast een uitstekende mogelijkheid om alle muziekmakers en muziekliefhebbers de laatste ontwikkelingen uit de muziekindustrie te laten zien en te informeren over de nieuwste gear. Importeurs en/of fabrikanten van muziekinstrumenten, live-versterking, backline-apparatuur, opname-apparatuur, muziekcomputers en dj-gear, studio´s, opleidingen, vakbladen, licht- en geluidverhuur: er was voor ieder wat wils. Voeg hierbij bands, management- en boekingskantoren, juridische zaken, merchandising en info over touren en je hebt een aardig beeld van de opzet van MILE 2004.

's Zondags gaven Dwight Muskita, Dave van Beek en George Pelupessy spontaan een gezamenlijk optreden in de stand van Cadeson. Zie ook bijgaande foto's van Jelle Kortes (PWEurope). Hans Eijkenaar presenteerde er de Drumplates. Als afsluiter gaf F33l3r een optreden. 's Maandags was er een live optreden van Beef!. De groep bleek een volwaardige vervanger voor Intwine, die een tv-optreden verkozen voor het reguliere optreden op de muziekbeurs.

Naast de informatiestands konden bezoekers terecht in het mediacafé, de platen-, CD- & Downloadbeurs (op zondag) en de particuliere instrumentenmarkt (op maandag). Kortom: MILE is hét evenement waar je als echte muziekmaker of muziekliefhebber bij moet zijn.
zoeken
zoeken