Eerste namen EuroSonic 2005 bekend

Muzieknieuws 03-11-2004 16:52

De eerste namen voor het EuroSonic-festival zijn bekend! Het festival is onderdeel van het Noorderslagweekend. Er treden meer dan 110 Europese bands en acts op, verdeeld over zo'n twintig podia in de binnenstad.

Uit België komen Triggerfinger en El Tattoo del Tigre. De groep Relax zal Nederland vertegenwoordigen. Op zaterdag 6 november start de voorverkoop van EuroSonic dat plaatsvindt op donderdag 13 en vrijdag 14 januari 2005 in Groningen.


Op EuroSonic schitterden in het verleden acts als The Ark, Bettie Serveert, Daryll-Ann, Franz Ferdinand, The Gathering, Hooverphonic, Kaizers Orchestra, The Libertines, Ojos de Brujo, Soulwax, T. Raumschmiere en vele, vele anderen.


De muzikanten voor Noorderslag, dat zaterdag 15 januari plaatsvindt, zijn grotendeels nog onbekend. Voor de negentiende editie van Noorderslag zullen zo’n veertig Nederlandse acts optreden op zeven podia in De Oosterpoort in Groningen. Ook wordt op Noorderslag traditioneel de Popprijs uitgereikt. De enige namen die al zijn vrijgegevens zijn die van Textures en Malkovich. De voorverkoop voor Noorderslag start overigens pas 4 december.


Kaarten voor EuroSonic zijn te koop bij de 151 grotere postkantoren, de 33-GWK kantoren, via de Ticketlijn, via www.ticketservice.nl, de grote VVV's en de bekende voorverkoopadressen. Kaarten voor donderdag 13 januari kosten € 12,- (exclusief servicekosten) en de kaarten voor vrijdag 14 januari kosten € 17,- (exclusief servicekosten).


De afgelopen jaren speelden op Noorderslag illustere acts als Anouk, Beef, Bløf, Marco Borsato, Brainpower, Ceasar, Di-Rect, Don Diablo, Junkie XL, Kane, Krezip, Ilse deLange, League of XO Gentlemen, Olabola, Peter Pan Speedrock, the Postmen, the Riplets, Solex, Spinvis, Within Temptation, Zuco 103 en vele anderen.

zoeken
zoeken