Bush brengt Moby en Eminem tot elkaar

Muzieknieuws 01-11-2004 09:53

Extreme tijden vragen om extreme maatregelen, zo lijkt Moby te denken. De muzikant uitte in het verleden felle kritiek op Eminem, maar heeft zijn woorden aangepast.

Reden is de controversiële anti-Bush video voor het nummer Mosh. Op zijn website schrijft Moby:
"You know that Eminem and I have had our differences in the past. But this video... is the best thing that I've seen all year. It's an amazing song and an even more amazing video."

Eminem roept zijn fans in zijn nieuwe videoclip op om president George Bush weg te stemmen uit het Witte Huis. In de clip, verspreid via het internet, voert de Amerikaanse rapper een opstand aan.

De clip nog niet gezien? Je kunt op diverse websites terecht voor de videoclip, waaronder via deze links. Kies je verbinding: breedband en voor inbelmodem.

Tijdens de vorige verkiezingen, in 2000, was er slechts een minimaal verschil van 537 stemmen tussen beide persidentskandidaten. Na afloop van de verkiezingen ontdekte journalist Greg Palast dat duizenden stemmen van minderheidsgroeperingen uit het stemregister in Florida waren verwijderd. Het gevolg was dat Bush in het Witte Huis kwam.

zoeken
zoeken