Vixen weer bij elkaar?

Muzieknieuws 24-10-2004 17:02

Voor "Bands Reunited", een populaire show van de Amerikaanse zender VH1, komen Roxy Petrucci en de overige leden van de 'all female' glamrockband Vixen weer bij elkaar. Of de reünie slechts eenmalig is, of ook voor langere tijd is bedoeld, is nog niet bekend.

Alle oorspronkelijke muzikanten, Roxy Petrucci (drums; zie foto), Janet Gardner (vocals), Jan Kuehnemund (gitaar) en Share Pedersen (bas) komen voor het eerst sinds jaren weer gezamenlijk in beeld. Ter viering hiervan heeft platenlabel EMI besloten om de eerste twee albums van de meidenband in volledig geremasterde vorm opnieuw uit te brengen. Het debuutalbum "Vixen" verschijnt 16 november, de opvolger "Rev It Up" vreemd genoeg al iets eerder: op 2 november.

Vixens gelijknamige debuutalbum verscheen oorspronkelijk in 1988. Dankzij de zware rotatie van de single, "Edge of a Broken Heart" op radio- en tv-stations, werden meer dan een miljoen exemplaren van het album verkocht.Na een succesvolle periode aan het eind van de jaren tachtig, kwam grunge begin jaren negentig in opkomst en verdween Vixen evenals veel andere hardrockbands uit de belangstelling.

zoeken
zoeken