Eleven brengt nieuwe EP uit

Muzieknieuws 07-10-2004 11:36

Eleven, winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de categorie pop/rock van 2003, brengt een nieuwe EP uit. "She is Always Right" heet de nieuwe schijf.

De plaat telt 7 nummers, waaronder een uitgeklede pianoversie van 'Aurora' als afsluiter. Zanger Antonie Fountain vertelt over de nieuwe EP:
"De nummers laten zien dat we betere songwriters zijn geworden, en ook de sound is rauwer. Ik denk dat deze EP een goed beeld geeft van wat Eleven is op dit moment."

Het materiaal is opgenomen door Martijn Groeneveld (werkte onder andere met This Beautiful Mess en Face Tomorrow), die samen met René de Vries ook de productie voor zijn rekening nam. In oktober 2002 bracht Eleven de EP "Beneath a Million Stars" uit. Die CD werd ook opgenomen met René de Vries (o.a. drummer van This Beautiful Mess).

Sinds het winnen van de Grote Prijs van Nederland zijn drummer Herman Ypma en de rest van de band steeds vaker in de schijnwerpers te vinden. Zo wonnen ze ook Diesel U Music. Ook maakte Eleven onderdeel van het College Radio Unsigned project van het NPI begin 2004. In mei speelden de muzikanten voor 50.000 man in Kiev, de Oekraine.

zoeken
zoeken