Songs For Silver Surfer - live en op CD

Muzieknieuws 04-10-2004 19:29

In verband met het onverwachte overlijden van drummer Arnoudt Pieters (zie foto) hebben diverse vrienden het herdenkingsfestival "Songs For Silver Surfer" georganiseerd. Doel is om het achtergebleven gezin, echtgenote Simone en zonen Quinten en Iggy, te ondersteunen bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Ook verschijnt er een verzamelalbum met dit doel.

Op zondagmiddag 17 oktober van 14:00 tot 18:00 uur zal een tiental bevriende bands op twee lokaties in het Burgerweeshuiscomplex in Deventer belangeloos optredens geven. De muzikanten zullen een bijzondere set spelen, bijvoorbeeld een akoestisch optreden, bijdrages door special guests, of bij wijze van uitzondering covers ten gehore brengen. Het festival wordt gepresenteerd door radiomaker Jaap Boots en de Deventer dichter Lammert Voos. Wie de benefietmiddag op 17 oktober wil bijwonen, kan hier terecht. De toegang bedraagt € 10,-.

Er zijn onder meer optredens te verwachten van The Ex, The Gathering, Bettie Serveert en Peter te Bos, de voormalige zanger van Claw Boys Claw die - bij hoge uitzondering - zijn vocale capriolen zal vertonen.

Daarnaast verschijnt er binnenkort een benefiet verzamelalbum. De CD gaat net als de benefietmiddag "Songs For The Silver Surfer" heten en verschijnt via My First Sonny Weissmuller Recordings. De muziekketen Plato biedt de CD aan zonder er zelf een cent aan te verdienen. Andere winkels wordt gevraagd dit voorbeeld te volgen.

zoeken
zoeken