Internationale platendeal voor Mennen

Muzieknieuws 26-09-2004 14:35

De Nederlandse, grotendeels uit Limburg afkomstige rockband Mennen, heeft een internationale deal gesloten met de Zweedse platenmaatschapij Escapi NMS AB.

Het gaat allereerst om de release van het laatste Mennen-album "Freakazoid", dat in de Benelux al uit kwam via Rock Inc. Entertainment. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt voor een nieuw album, gepland in het najaar 2005.

"Freakazoid" komt in de rest van Europa uit in november 2004. De Amerikaanse release staat gepland voor januari 2005. "Tsja, een balletje kan raar rollen", aldus een blij verraste drummer Fon Janssen.

Het album Freakazoid betreft een hernieuwde samenwerking tussen zanger Joss Mennen en de succesvolle en inmiddels in Amerika woonachtige producer Erwin Musper (o.a. Van Halen, Scorpions en Anouk) sinds Mennen’s vorige band Zinatra.

In oktober werkt de band onder de bezielende begeleiding van de succesvolle filmer Jeroen Musper aan een video-clip van de song "Freakazoid". Die track is gekozen is als eerste singlerelease voor de VS.

zoeken
zoeken