Platencontract voor Go Back To The Zoo

Sportmerk brengt band bij Universal

Muzieknieuws 19-06-2009 12:23

De jonge Amsterdamse band Go Back To The Zoo heeft een platencontract bij Universal weten te bemachtigen, nadat sportgigant Nike het nummer Beam Me Up gebruikte onder een internationale online commercial met o.a. tennisster Rafael Nadal en voetballer Didier Drogba.

Beam Me Up is opnieuw opgenomen met producer Holger Schwedt en komt 26 juni uit op single. Zie hier alvast de videoclip:



Go Back To The Zoo bestaat uit de broers Teun (gitaar) en Cas Hieltjes (zang/gitaar), Lars Kroon (bas) en Bram Kniest (drums). De band maakt volgens Cas “rock ‘n roll met goede popmelodieën en een rauw randje. Dat rauwe randje sprak Universal enorm aan, dat was een van de redenen om ons te tekenen.”

De band is vernoemd naar de kelder van het grachtenpand in Utrecht waar Boudewijn Büch zijn zoölogische collectie opsloeg. Dit was namelijk lange tijd ook de oefenruimte van Go Back To The Zoo. De ep met vier nummers die de band in 2008 uitbracht werd geproduceerd door Torre Florim, frontman van De Staat.

Deze ep zorgde ervoor dat de band werd verkozen tot 3voor12 Hollandse Nieuwe, Live XS Local Hero en 3FM Serious Talent. Het Tv-optreden van Go Back To The Zoo bij (waar anders) ‘De Wereld Draait Door’ leverde de band veel publiciteit op en de interesse van een aantal platenlabels, waaronder dus Universal.

Het viertal heeft inmiddels voorprogramma’s gedaan voor o.a. The Rascals, The Wombats, The View en The Pigeon Detectives en is ook de komende tijd veel live te bewonderen:

• 20 juni: Artis ZOOmeravonden, Amsterdam
• 25 juni: SnorFest @ de Machinekamer, Eindhoven
• 5 juli: Metropolis Festival, Rotterdam
• 11 juli: Woodstock69, Bloemendaal
• 24 juli: De Affaire, Nijmegen
zoeken
zoeken