Oscar Kraal beste drummer van Nederland

Duiveltjes en Podiumdieren op eerste popgala in Amsterdam

Muzieknieuws 20-05-2009 23:17

Op de eerste editie van het Gala van de Popmuziek zijn vanavond (woensdag 20 mei) de Duiveltjes voor beste popmuzikanten en de IJzeren Podiumdieren voor beste poppodia en festivals uitgereikt. Het Duiveltje voor beste drummer ging naar Oscar Kraal, onder meer bekend van Anouk en Seven.

Sharon den Adel (Within Temptation) ontving een Duiveltje als beste zangeres, Tjeerd Bomhof (Voicst) als beste gitarist.

Rinus Gerritsen van de Golden Earring werd uitgeroepen tot beste bassist, Jori Collignon (C-Mon & Kypski) tot beste toetsenist en Perquisite (echte naam: Pieter Perquin) van Pete Philly & Perquisite kreeg een Duiveltje als beste producer/dj.

Het Haarlemse Patronaat werd uitgeroepen tot beste poppodium en de Zwarte Cross (Lichtenvoorde) tot beste festival. Het IJzeren Podiumdier voor de beste directeur was voor Marijke Appelboom (Effenaar, Eindhoven). Sytse Wils en Johan Gijsen, programmeurs voor Tivoli Oudegracht en Tivoli De Helling in Utrecht werden als duo uitgeroepen tot beste programmeur.

Collega-muzikanten bepaalden de winnaars van de Duiveltjes. De winnaars van de IJzeren Podiumdieren werden geselecteerd door een vakjury.

Het Gala van de Popmuziek is een nieuw initiatief van Muziek Centrum Nederland (MCN) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF).

De Duiveltjes worden sinds 2003 uitgereikt door MCN, afdeling pop (voorheen Nationaal Pop Instituut). De IJzeren Podiumdieren bestaan sinds 1997 en worden uitgereikt door de VNPF.
zoeken
zoeken