Debuutalbum Exivious uit op 11 mei

Fusionmetalband veilt eerste tien exemplaren op eBay

Muzieknieuws 08-05-2009 22:58

De Nederlandse fusionmetalband Exivious brengt op 11 mei in eigen beheer zijn titelloze debuutalbum uit, in een oplage van duizend genummerde exemplaren. De eerste tien hiervan worden momenteel (tussen 1 en 10 mei) geveild via eBay, vergezeld door een door Stef Broks gesigneerde drumstok en twee gesigneerde plectrums.

In de gelederen van Exivious vinden we gitarist Tymon Kruidenier en bassist Robin Zielhorst, die beide wereldwijd de podia onveilig maken met jazzmetalgrootheid Cynic. Kruidenier is ook te horen op het meest recente Cynic-album ‘Traced In Air’ en Robin Zielhorst stond eerder op de planken met de Blue Man Group. Cynic-gitarist Paul Masvidal is op het nummer Embrace The Unknown als gast te horen.

Elk exemplaar van het album heeft uniek eigen artwork en volgens de band is de stijl die ze spelen even uniek. Exivious combineert jazzfusion en metal in een vers klinkend geheel. Twee nummers van het album, Waves Of thought en Asurim, zijn al te horen op de website en de MySpace-pagina van de band, waar het debuutalbum ook te bestellen is.
zoeken
zoeken