3FM Awards 2009 uitgereikt

Ilse DeLange grote winnaar

Muzieknieuws 24-04-2009 11:04

Ilse DeLange heeft maar liefst drie 3FM Awards in de wacht gesleept. Ze kreeg de prijzen in de categorieën beste zangeres, de beste single en het beste album. Daarnaast ontving ze woensdag al 'De Schaal van Rigter' voor haar single So Incredible die de meest gedraaide single op 3FM was van 2008. De tevreden zangeres zit in een positieve flow:

"Ik ben ongelooflijk blij. Het is zo'n goede tijd voor mij, heel veel dingen lijken als vanzelf te gaan. Ik maak geen muziek voor de prijzen, maar het is echt te gek dat het publiek mijn muziek waardeert.Vooral met de award voor beste album ben ik heel erg gelukkig, dat is toch echt een allesomvattende prijs."

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en artiesten, gekozen door de luisteraars van de radiozender.

Overige winnaars
De 450.000 stemmers kozen drummer Bram van den Berg en Krezip - de groep die eind juni na twaalf jaar ophoudt te bestaan - als beste band.

Alain Clark kreeg een 3FM Award als beste zanger. Anouk won wederom in de categorie beste rockartiest. Drummer Stephen van Haestregt en zijn band Within Temptation kregen de prijs als beste live-act.

Voormalig Idols-winnares Nikki Kerkhoff, op drums begeleid door Remco van der Sluis, werd bekroond als beste nieuwkomer.

Novastar, met Karel de Backer op slagwerk, werd uitgeroepen tot beste alternatieve artiest. Daarmee was het dubbel feest voor zanger Joost Zweegers, die deze week voor het eerst vader werd.

Uitreiking
De uitreiking vond plaats in de Gashouder in Amsterdam en werd live uitgezonden op de radio en tv.

zoeken
zoeken