Winnaars Clash of the Cover Bands bekend

Lock Nine beste coverband, PitchLight publieksfavoriet

Muzieknieuws 13-04-2009 13:13

De vijfmans pop-/rockcoverband Lock Nine uit Lierop, met Stef Cortooms op drums, heeft de landelijke finale van de Clash of the Cover Bands 2008/2009 gewonnen. De veertienpersooons soul-/pop-/rockcoverband PitchLight uit Grevenbicht, met Lars Jessen op drums en Rick Maassen op percussie, (tweede plaats vakjury) kreeg de publieksprijs.

In een uitverkocht 013 in Tilburg vond zaterdag 11 april jl. de vijfde nationale finale plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands.

Acht finalisten streden om de eerste plaats bij een twaalfkoppige vakjury en het publiek. Na een spannende avond waarin alle bands een half uur speelden werden Lock Nine en PitchLight als winnaars aangewezen.

Zij lieten de andere finalisten - The Lowlanders, Diezl, Frihals, Stash, Groove Department en In The Name Of - achter zich.

Prijzenpakket
Beide bands krijgen een cd-contract met videoclip die landelijk wordt geplugged en gedistribueerd met als doel een notering in de hitlijsten en veel airplay.

Ook worden beide bands beloond met diverse optredens op gerenommeerde festivals waaronder Leidseplein Live in Amsterdam en live on Stage in Utrecht, Europa’s grootste tribute festival in september 2009.

Beste drummer
Tijdens deze Grand Finale werden ook de Individuele Awards uitgereikt aan de beste muzikanten van ‘The Clash of the Cover Bands 2008/2009’. Marc van Mierlo van de groep Lukazz werd uitgeroepen tot beste drummer.
zoeken
zoeken