Muzikaal leesvoer

Muzieknieuws 30-08-2004 22:51

Het wordt smullen voor muziekliefhebbers. Ten minste, als ze van lezen houden. Twee bijzondere boeken die beide op geheel eigen wijze om muziek draaien, liggen binnenkort in de winkel.

Vanwege het tienjarig bestaan van de Mega Top 50 verschijnt op 4 september het boek "Mega Charts Jubileum Editie".

In dat boek staan allerlei jaarlijsten, overzichten, hitstrivia, interviews met de winnaars van de jaarlijks uitgereikte Mega Award en wordt de geschiedenis van de Mega Top 50 beschreven.

Alle ruim zesduizend (!) hits die ooit in de Mega Top 50 en Top 100 stonden, staan alfabetisch gerangschikt per artiest met daarbij allerlei feiten over die hits.

De Mega Top 50 wordt iedere zaterdag tussen 14:00 en 17:00 uur uitgezonden bij de TROS op 3FM. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Kosmos-Z&K en komt voor € 17,50 in de winkels te liggen.

Er is nòg een bijzonder muziekboek uitgebracht. Op initiatief van Betti Plug, thans onder andere programmeur van de Groene Engel in Oss, verscheen het boek "Gevoelige Snaren". Hiervoor interviewde een aantal journalisten dertig bekende Nederlanders over de rol van muziek in hun jeugd.

Onder meer Paul de Leeuw, Def P. (Osdorp Posse), Birgit Schuurman, Midas Dekkers, Isabelle Brinkman, Erik van Muiswinkel, Jacqueline Govaerts (Krezip), Maarten van Rossem, Albert Verlinde, Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Dolf Jansen, Marco Borsato, Femke Halsema, Harrie de Winter en Youp van ’t Hek vertellen over hun jeugdherinneringen.

Bij elk verhaal staan twee foto's. Een recente en één uit de jeugd of puberteit van de geïnterviewde. De de helft van de verkoopprijs á € 9,95 gaat naar War Child. Uitgever van het boek is Bruna Uitgevers, isbn: 9022988937.

zoeken
zoeken