Ilja Reijngoud krijgt Singer Laren Jazz Award 2004

Muzieknieuws 26-08-2004 13:59

Op 3, 4 en 5 september 2004 vindt de 2e editie van Laren Jazz Festival plaats. Met de wederopstanding van jazz in Laren is een prestigieuze muziekprijs ingesteld die dit jaar naar Ilja Reijngoud gaat.

De belangrijkste criteria voor toekenning zijn: een Nederlandse jazzmusicus m/v, jong en talentvol. De jury bestaat uit Dick Bakker, Han Reiziger en Cees Schrama.

De Award wordt uitgereikt op donderdag 2 september om 20:45 uur, tijdens de sponsoravand van Laren Jazz in Singer Laren, door juryvoorzitter Cees Schrama.
De prijs bestaat uit een speciaal vervaardigd bronzen beeldje van Ben Hosman, beeldend kunstenaar te Laren, een ‘jaarlijks te indexeren’ geldbedrag van € 2.004,- en een oorkonde.

Het juryrapport over Ilja Reijngoud luidt:

De jury heeft maar weinig woorden nodig om te motiveren waarom zij dit jaar de Singer Laren Jazz Award toekent aan de trombonist Ilja Reijngoud. Unaniem is de jury in haar keuze. De lovende woorden die Wayne Shorter tot hem sprak in 2003 tijdens de uitreiking van de ‘Thelonious Monk Award 2003’ voor compositie, zeggen immers al genoeg. “We need more people like you in Jazz”. Korter en bondiger kan je het bijna niet samenvatten. Het is om die reden dat de jury heeft gemeend de Singer Laren Jazz Award 2004 aan Ilja Reijngoud toe te kennen.
Het werd hoog tijd voor een Nederlandse onderscheiding. Ilja is een compleet musicus. Hij onderscheidt zich zowel als solist door zijn warme en heldere toon, als in de ensembles waarvan hij deel uit maakt. Ilja is een bescheiden musicus maar hij houdt op zeer hoog niveau een warm pleidooi voor zijn geliefde instrument de trombone. Zijn composities blinken uit door orginaliteit. Bijzonder vindt de jury ook te vermelden dat Ilja ook op educatief terrein zeer aktief is. Samen met zijn leraar Bart van Lier richtte hij op het Rotterdam Conservatorium de afdeling Trombone op om hun kennis aan een jongere generatie door te geven. Ook dat kenmerkt Ilja’s liefde voor de trombone.

Voor alle informatie en programma: www.larenjazz.nl

zoeken
zoeken