Bibelot zoekt drummers voor Knock Out!

Podium organiseert Battle of the Drummers

Muzieknieuws 10-03-2009 12:58

Muziekpodium Bibelot in Dordrecht zoekt acht drummers die de strijd met elkaar durven aangaan tijdens de tweede editie van Knock Out! Tijdens deze contest draait het om improvisatie, presentatie en techniek. De deelnemende drummers krijgen in drie rondes de kans om zich van hun beste kant te laten zien en uit te maken wie de beste is.

In de eerste ronde moeten ze meteen laten zien wat ze kunnen door te improviseren op een door Bibelot gekozen backing track.

In de tweede ronde mogen de overgebleven deelnemers een zelf voorbereid nummer ten gehore te brengen. Dit kan een bestaand nummer zijn, maar ook een eigen nummer met eventuele backing track.

De finaleronde is de ultieme battle waarin de twee finalisten afwisselend soleren om uit te maken wie de terechte winnaar is van 'The Battle of the Drummers'.

Publieksjury
Bij Knock Out! is het publiek de baas. Door middel van stembordjes zal de op de avond aanwezige publieksjury haar oordeel geven. Het stemmen gaat simpel, iedere deelnemer heeft een kleur; rood of groen. Wie de meeste stembordjes met zijn kleur omhoog krijgt, gaat door naar de volgende ronde.

Prijzen
Een wedstrijd is geen wedstrijd zonder prijzen. De winnaar mag met zijn of haar band als supportact in Bibelot optreden en een bassdrumlogo laten maken. Daarnaast biedt de Popcentrale een workshop dubbel bassdrummen. Deze workshop wordt gegeven door niemand minder dan Textures-drummer Stef Broks.

Schrijf je in
Durf jij deze strijd aan? Vul dan direct het inschrijfformulier in. Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 13 maart.
zoeken
zoeken