Eerste naam Drummersfestival 2009 bekend

Will Calhoun bevestigd voor Belgisch festival

Muzieknieuws 01-02-2009 22:05

Muziekcentrale Adams in Diest heeft de eerste naam bekend gemaakt voor het Drummersfestival 2009 dat op 5 april plaatsvindt. Niemand minder dan Will Calhoun geeft acte de presence op het festival. Binnenkort worden nog meer artiesten bekendgemaakt.

Will Calhoun brak in de jaren negentig wereldwijd door met de rockband Living Colour. De band scoorde hits als Love Rears Its Ugly Head en Solace Of You. Maar deze drummer kan en doet veel meer. Zo speelde Will ook met Dr. John, BB King, Public Enemy en Wayne Shorter.

Wills laatste soloalbum, 'Native Lands' (met Nana Vasconcelos op percussie), rolde in 2005 van de persen. Meer recent werkte hij met hiphopper Mos Def.

Will Calhoun speelt op Mapex-drums, Sabian-bekkens, Remo-vellen en met Vic Firth-stokken.

Drumclinic als opwarmertje
Als opwarmer voor het Drummersfestival heeft Adams, in samenwerking met Sabian Cymbals, de drummer van P!nk uitgenodigd voor een exclusieve drumdemonstratie.

Mark Schulman zal op woensdag 25 februari in de Muziek'O'Droom te Hasselt zijn kennis en ervaring op enthousiaste wijze delen. De zaal gaat open om 19.00 uur, de drumclinic start om 20.00 uur. Entree is € 5,-

Mark Schulman is naast zijn werk voor P!nk een veelgevraagd sessiedrummer. Zo speelde hij in het verleden onder meer met Sheryl Crow, Foreigner, Stevie Nicks, Destiny's Child, Billy Idol, en Velvet Revolver.
zoeken
zoeken