The Big Bang repetities afgerond

Zaterdag 22 november start Het Slagwerkfestival

Muzieknieuws 21-11-2008 16:56

In Amsterdam is er volop gerepeteerd voor slagwerkfestival The Big Bang, dat zaterdag 22 november van start gaat. The World Drummers Ensemble heeft een schitterende set voorbereid, de repetities voor Sjahin During Afro Anatolian Tales zijn afgerond met klinkend resultaat en het briljante Pasveerkorps is er helemaal klaar voor.

Slagwerkfestival The Big Bang reist van De Doelen in Rotterdam, naar de Heineken Music Hall in Amsterdam, Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht, Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, en het Muziekkwartier in Enschede, van 22 tot en met 28 november.

Bestel nu je kaarten: online (klik op de links naar de kaartverkoop van de zalen hieronder) of telefonisch.
za 22 nov De Doelen, Rotterdam 010 217 1717
ma 24 nov Heineken Music Hall, Amsterdam 020 622 0183
di 25 nov Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht 030 231 4544
do 27 nov Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven 040 244 2020
vr 28 nov Muziekkwartier Enschede 053 485 85 00

Alle informatie is te vinden op www.thebigbang.nl
Download hier direct de brochure

Elke avond van dit reizend festival zijn dezelfde vijf programmaonderdelen geprogrammeerd, gespeeld door tientallen slagwerkers, afkomstig uit alle windstreken: van Turkije tot de VS, van Nederland tot Mali, van Iran tot China.

Simon Phillips (Toto, The Who) zal zijn fabelachtige melodische drumspel laten horen in samenspel met toppercussionisten uit de hele wereld: de talking-drumspeler Baba Sissoko uit Mali, de onnavolgbare tamboerijnspeler Carlo Rizzo uit Italië, multipercussionist Pete Lockett uit Engeland en de excentrieke Armeniër Arto Tunçboyaciyan uit de band van Joe Zawinul.

De Nederlands-Turkse percussionist Sjahin During speelt de muziek van zijn cd 'Afro Anatolian Tales', danser Ederson Rodrigues Xavier voorziet Nagoya Marimbas van Steve Reich n Capoeira van eigenzinnige dans, het Pasveerkorps zal ‘the art of drumcorps playing’ verleggen met zijn virtuoze drumshow, terwijl drummer Kim Weemhoff de host van de avond is en zorgt voor opvallende intermezzo’s. Dit alles elke avond van het festival tussen acht en elf uur.
zoeken
zoeken