Sander Zoer en Delain presenteren nieuwe cd

'April Rain' vanaf 9 februari 2009 verkrijgbaar

Muzieknieuws 20-11-2008 12:11

De aprilregen valt vroeg volgend jaar: op 9 februari verschijnt Delain's tweede album 'April Rain'. De nieuwe cd is voor het eerst te koop tijdens de twee albumpresentaties van de band in Amsterdam en Zwolle.

Delain brak in 2006 door met het debuutalbum 'Lucidity', met daarop Ariën van Weesenbeek (Epica, ex-God Dethroned) als drummer.

Op dat album was Delain vooral een project met gastmuzikanten. 'April Rain' is echter echt een groepsalbum geworden, aldus Martijn Westerholt, bandleider en componist van Delain:
"Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat de nummers van 'Lucidity' live gespeeld zouden gaan worden. Maar de vraag was groot en dus werd er een liveband samengesteld."

Sander Zoer nam de drumstokken van Ariën over en is sindsdien de vaste drummer van Delain.

Met de liveband is 'April Rain' tot stand gekomen. VOlgens Martijn kun je dat goed horen:

"De productie van 'April Rain' is in vergelijking met 'Lucidity' zwaarder, meer metal en minder pop. De nummers zijn over het algemeen wat sneller dan de ‘doomy’ tracks op het debuut. Een ander verschil met het eerste album is dat het zo goed als geen gastbijdragen bevat. Alleen het nummer Control The Storm bevat in het refrein gastvocalen van Nightwish-zanger Marco Hietala, die ook op 'Lucidity' te horen is."

'April Rain' wordt gepresenteerd met een show op 5 februari in De Melkweg in Amsterdam. Het album zal die dag exclusief in de zaal voor het eerst verkrijgbaar zijn. Een dag later is de tweede releaseparty in Hedon te Zwolle.

Delain live
Delain zal in december vast warmdraaien met een korte tour door Duitsland samen met Subway to Sally, met Simon Michael Schmitt op de drumkruk.

In maart en april tourt de band met Kamelot (met drummer Casey Grillo) door Europa, en verzorgt daar ook shows als headliner. Daarna gaat de band op een uitgebreide tournee langs de Nederlandse zalen en festivals.

zoeken
zoeken