Bruce Springsteen bevestigt komst van nieuwe cd

24ste album verschijnt op 27 januari 2009

Muzieknieuws 18-11-2008 10:33

Op 27 januari verschijnt het nieuwe album van Bruce Springsteen: 'Working on a Dream'. Hierop staan twaalf nieuwe nummers, wederom geproduceerd en gemixt door Brendan O'Brien.

De albumtitel is gebaseerd op het gelijknamige nummer dat Springsteen ten gehore bracht tijdens de verkiezingscampagne van Barack Obama.

'Working on a Dream' werd opgenomen met de E Street Band, waarvan drumveteraan Max Weinberg en Steven Van Zandt, die als Silvio Dante te zien was in de tv-serie The Sopranos, de meest bekende leden zijn.

Bruce Springsteen hoopt dat 'Working On A Dream' de energie heeft vastgelegd van een band die net van het podium afstapt na één van hun beste shows ooit:
"I hope 'Working on a Dream' has caught the energy of the band fresh off the road from some of the most exciting shows we've ever done. All the songs were written quickly, we usually used one of our first few takes, and we all had a blast making this one from beginning to end."

E Street Band-drummers
De E Street Bandbegon in 1972. Vini "Mad Dog" Lopez was drummer in de originele bezetting. In februari 1974 werd Lopez verzocht op te stappen. Hij werd korte tijd vervangen door Ernest "Boom" Carter. In september 1974 werd Ernest opgevolgd door Max Weinberg, die reageerde op een advertentie waarin gevraagd werd om een drummer die "geen Ginger Baker-kopie" was, verwijzend naar Ginger Baker's reputatie vanwege zijn lange drumsolo's. Max is sindsdien drummer van de E Street Band.

Tonight Show met Conan O'Brien
"Mighty" Max is tevens bekend als vaste drummer in de huisband van de Tonight Show met Conan O'Brien. Dat maakt het plannen van een eventuele tour lastig. Vooral omdat de drummer onlangs aankondigde in juni 2009 met Conan O'Brien mee naar Los Angeles te verhuizen. Als Bruce Springsteen besluit om zonder Max te touren, dan ontstaat er een vacature achter de drumkit die niet iedereen kan vervullen.

De tracklist van 'Working on a Dream' is als volgt:

  1. Outlaw Pete
  2. My Lucky Day
  3. Working on a Dream
  4. Queen of the Supermarket
  5. What Love Can Do
  6. This Life
  7. Good Eye
  8. Tomorrow Never Knows
  9. Life Itself
  10. Kingdom of Days
  11. Surprise, Surprise
  12. The Last Carnival

Het album bevat bovendien twee bonustracks. De eerste heet The Wrestler en is geschreven voor de gelijknamige film met Mickey Rourke. De tweede is A Night With The Jersey Devil, die Bruce Springsteen afgelopen Halloween al als gratis download beschikbaar stelde.

zoeken
zoeken