Museum RockArt wordt Nationaal Popmuseum

‘Pop Experience’ gepland in 2012

Muzieknieuws 17-11-2008 15:06

Stap uit bij station Hoek van Holland Haven, loop een stukje over de dijk langs de Nieuwe Waterweg, eerste straat links, eerste rechts, industrieterrein De Haak oplopen en je bent er: Zekkenstraat 42. Welkom bij Museum RockArt!

Het is misschien een beetje een onlogische plek voor een cultuurmuseum (sinds vorig jaar als zodanig erkend), maar dat doet niets af aan de kwaliteit ervan. Via een gezellig vol museumwinkeltje kom je bij de wisseltentoonstelling. Daar is nu nog de expositie ‘35 Jaar Radar Love’ te zien (tot 22 november). Een uitermate complete en verzorgde ode aan dé hit van de Golden Earring. Indrukwekkend is vooral de originele (en werkende) studiotafel waarmee het nummer werd opgenomen.

Bovenin het museum bevindt zich momenteel de permanente expositieruimte. Daar staat een enorme collectie popmemorabilia (tot kledij van Nederlandse popiconen aan toe), maar bijvoorbeeld ook een stel oude Egmond gitaren. Volgens Jaap Schut van RockArt is dit nog maar één procent van de totale collectie, die op verschillende plekken ligt opgeslagen. “We tonen spullen uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren ‘50 tot heden. We vinden het heel belangrijk om actueel te blijven.”

Het museum is veel te klein voor al die spullen, dus er zijn inmiddels vergevorderde verhuisplannen. Elk moment kan groen licht gegeven worden voor de bouw van een enorm complex in Schevingen. Het wordt een totaalconcept met muziekwinkels, poppodia, een hotel, restaurant en natuurlijk Museum RockArt (tegen die tijd het Nationaal Popmuseum). Over ongeveer vier jaar zou de ‘Pop Experience’ zijn deuren moeten openen. We houden je op de hoogte.

Op 22 en 23 november wordt de nieuwe tentoonstelling ’50 Jaar Nederpop’ gepresenteerd op de Mega Platen & Cd Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Vanaf 27 november is deze tentoonstelling te zien in Museum RockArt. Openingstijden en meer: rockart.nl
zoeken
zoeken