Winnaars European MTV Awards 2008 bekend

Ultimate Legend Award voor Sir Paul McCartney

Muzieknieuws 07-11-2008 11:44

Gisteravond vond in Liverpool, Engeland de uitreiking plaats van de MTV Europe Music Awards (EMAs)2008. Britney Spears was de grote winnares van de avond. Ze mocht twee belangijke awards meenemen naar huis: die voor beste act en voor 'Blackout' als beste album.

Drummer Shannon Leto en de andere leden van 30 Seconds To Mars gingen eveneens met twee prijzen naar huis: die voor beste videoclip (van het nummer A Beautiful Life) en voor beste rockact.

Zangeres P!nk maakte dit jaar het beste nummer volgens de MTV-kijkers. Ze kreeg de award voor haar liedje So What.

Kanye West werd uitgeroepen tot beste urban artiest, iets waar hij lang op heeft gewacht. In 2006 bestormde hij woest het podium van de awardshow toen hij wel genomineerd was, maar geen enkele award won.

Tokio Hotel nam een award in ontvangst als beste headliner. Drummer Gustav Schäfer en zijn band versloegen daarmee Lars Ulrich en Metallica.

Metallica was overigens meerdere keren genomineerd maar ging uiteindelijk met lege handen naar huis, net als Coldplay, Duffy en Leona Lewis.

Sir Paul McCartney kreeg de MTV Ultimate Legend Award uitgereikt door U2-zanger Bono, voor zijn bijzondere bijdrage aan de muziek de afgelopen veertig jaar.

Het Guinness Book Of World Records omschrijft de ex-Beatle als de meest succesvolle componist en muzikant ter wereld.
zoeken
zoeken