Kraak & Smaak sluiten 2008 af in Nederland

Na tour door VS en Canada vier laatste shows in eigen land

Muzieknieuws 06-11-2008 11:11

In april van 2008 kwam Kraak & Smaak met hun tweede album: 'Plastic People'. Met de eerste single, Squeeze Me, werd meteen een top 5-hit gescoord. Het nummer werd in Amerika gebruikt voor een grote reclamecampagne. De band gaat nu eerst naar Amerika en Canada voor een tournee, maar komt eind december terug naar Nederland om 2008 met vier liveshows af te sluiten.

Sinds de release van het cd-debuut 'Boogie Angst' (2006) deed Kraak & Smaak enkele honderden dj en live optredens. de heren werden door I-DJ uitgeroepen tot Must See Live Band, was support act tijdens de Europese tour van Faithless en hebben prestigieuze optredens in de VS achter de rug, waaronder Coachella, SXSW, de Miami Winter Music Conference en uitverkochte optredens tijdens hun laatste tour als headliner.

In de VS werd Kraak & Smaak opgepikt door celeb-blogger Perez Hilton:
"Their music could best be described as Amy Winehouse meets Moby (…). Justice are SO last year. It's all about Kraak & Smaak."

Single en album komen binnenkort ook (opnieuw) uit in de VS, Argentinië, Brazilië en Japan. Het titelnummer van het nieuwe album, Plastic People, wordt de nieuwe single in Nederland en Engeland.

Hoewel Kraak & Smaak oorspronkelijk begon als studioproject van beatcreaters, producers en dj's Oscar De Jong, Mark Kneppers en Wim Plug, werd het daarnaast al snel een veelgevraagde live act van de nationale en internationale dancescene.

Naast de kernleden werd Ro Krom als livedrummer toegevoegd. Die besloot in juni van dit jaar de samenwerking te beeindigen. Zie ook dit nieuwsbericht. Tegenwoordig zit Andre Kemp op de drumkruk. De huidige liveband bestaat verder uit Rose Spearman (zang), Marc Baronner (bas) en MC Seb.

zoeken
zoeken