Lamb of God kondigt nieuw album aan

Chris Adler en band plannen nieuwe wereldtournee

Muzieknieuws 04-11-2008 17:53

Lamb Of God, met Chris Adler op drums, laat op 24 februari 2009 z'n vijfde studioalbum op de wereld los. Het album genaamd 'Wrath', verschijnt in de Verenigde Staten via Epic. Roadrunner Records staat garant voor de uitgave in de rest van de wereld. 'Wrath' werd opgenomen in studio’s in New York, Virginia en New Hampshire. Josh Wilbur was de producer.

Eind 2007 sloot Lamb Of God de tweejarige tour af ter ondersteuning van 'Sacrament'. De reis van twee jaar werd gedocumenteerd op de in de VS met goud gecertificeerde dvd 'Walk With Me In Hell'. Dit jaar heeft de band vrijwel helemaal gewijd aan het schrijven van 'Wrath'. Chris Adler:
"Dit album zal veel mensen verassen. Veel bands die op een soortgelijk moment zitten in hun carrière worden vaak laks en gaan hun eigen materiaal herkauwen. We hebben een andere weg gekozen. Niemand heeft interesse in bandleden die hun nieuwe album hypen. 'Wrath' heeft geen hype nodig. We hebben onszelf overtroffen, en op 23 februari zal iedereen dat horen en voelen."

Lamb Of God zou Lamb of God niet zijn als ze niet opnieuw de wereld zouden rondtouren voor hun nieuwe album. De kick-off van de 'Wrath' tour vindt plaats op 6 februari in Finland zijn. Groot Brittannië, Australië en Japan volgen. Op dit moment is helaas nog geen Nederlandse concertdatum bekend, maar uiteraard houden we je op de hoogte.

In December gaat Lamb of God eerst nog op tour als voorprogramma van Metallica.

zoeken
zoeken