Nieuwe dEUS-single en festivaltournee

Muzieknieuws 04-08-2004 18:01

Na een pauze van meer dan vijf jaar verschijnt op 6 augustus de nieuwe single 'If you don't get what you want' van de Belgische band dEUS.

Bovendien wordt vrijdag 6 augustus in Haldern, Duitsland, ook de aftrap gegeven voor een zomertournee die dEUS langs alle grote festivals van Europa voert.

Op het Duitse Haldern-Pop festival laat de band voor het eerst een voorproefje horen van verschillende nummers die op het nieuwe album komen.

Na de 'Ideal Crash' tour besloot dEUS een pauze in te lassen die ondertussen bijna vier jaar heeft geduurd. Als zoethoudertje kregen de fans in 2001 de prachtige single 'Nothing Really Ends' die op de 'No more loud music'-compilatie verscheen, met een bijhorende DVD 'No more Video'.

Ondertussen zaten de dEUS-leden echter niet stil. Frontman Tom Barman schreef en regisseerde de alom geprezen film 'Any Way the Wind Blows', maakte deel uit van het Magnus-project met CJ Bolland, en vond ook nog tijd voor een akoestische theatertournee met pianist Guy Van Nueten.

Bassist Danny Mommens oogstte internationale successen met de electropop van Vive La Fête, en werd daarmee kind aan huis in de hippe modewereld.

Violist Klaas Janszoons bleef niet alleen muzikaal actief maar startte een café. Gitarist Craig Ward trok zich terug in Schotland, maar is gelukkig ook weer terug.

De enige oudgediende die ontbreek is drummer Jules De Borgher. Hij werd in 2003 vervangen door Stephane Misseghers, die eerder bij Soulwax drumde.

dEUS speelt op 20 augustus overigens hun enige concert op eigen bodem tijdens Pukkelpop.

zoeken
zoeken