Gitaardieven gepakt

Bij Dirk Witte in Amsterdam

Muzieknieuws 10-10-2008 18:04

De moeder van Barry Witte kreeg vorige week de schrik van haar leven toen een man en een vrouw de muziekwinkel van haar zoon (Dirk Witte, aan de Vijzelstraat in Amsterdam) binnenstapten. Direct herkende ze de opzichtige jurk van de vrouw, want deze had daar eerder een peperdure gitaar in gestolen, zo hadden beelden van de bewakingscamera’s uitgewezen. Met trillende handen nam ze hun tassen aan - die moeten namelijk bij de balie achtergelaten worden - en belde ze haar zoon Barry: "Dit geloof je nooit..."

Barry was toevallig nét op dat moment boven in de winkel een cameraploeg van AT5 aan het uitleggen hoe de dieven te werk waren gegaan. “De man stond op de uitkijk en leidde het personeel af, terwijl de vrouw een gitaar onder haar rok stopte.” Witte hoorde in de stem van zijn moeder meteen dat het menens was: onmiddellijk spoedde hij zich naar beneden (met de cameraploeg op zijn hielen) en sloot deur en rolluik: hebbes. Één telefoontje en tien minuten later rekende de politie het tweetal in. Een link naar het filmpje van AT5 staat onderaan dit bericht.

Momenteel zitten de gitaardieven nog in voorarrest. Bij een huiszoeking vond de politie de gestolen gitaren niet. Het is echter wel duidelijk dat dit de personen op de filmpjes van de bewakingscamera’s zijn. Ze gaan dus zeker voor de diefstal bestraft worden. Witte:
“Het is afwachten nu. Iedereen feliciteert me, maar de woede is nog niet uit mijn lichaam. Ze hebben voor 9000 euro aan spullen gestolen, maar die heb ik nog niet terug.”

Wat er met de gestolen gitaren is gebeurd willen ze namelijk niet zeggen.

“Ik mis twee amberkleurige Godin LGX-SA’s en een zwarte Gibson Les Paul Custom, maar daar kan ik waarschijnlijk naar fluiten.”

In samenwerking met de politie is de speurtocht ingezet.

Nadat de beelden van de diefstal en de inrekening op AT5 en daarna op GeenStijl.nl verschenen lieten ook andere winkeliers weten door ditzelfde slinkse duo bestolen te zijn. De twee zijn verantwoordelijk voor gitaardiefstallen in Zaandam, Culemborg, Doetinchem en Stadskanaal. Sterker nog, ze waren al gearresteerd en tijdelijk op vrije voeten. Witte: “We denken dat deze dieven al jaren op deze manier actief zijn.” Wordt vervolgd.

Klik hier voor het filmpje van AT5 van de diefstal bij Dirk Witte in Amsterdam.

Een filmpje op Youtube van de diefstal bij Musicshop, Zaanstad:

zoeken
zoeken