Roy Hargrove Quintet verzorgt Jazz at Midnight

Leslie Nielsen speelt op gratis afterparty

Muzieknieuws 08-10-2008 14:51

Op 1 november 2008 vindt om middernacht het jazz Nachtconcert plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. In navolging van het succes van vorig jaar speelt de Amerikaanse trompettist Roy Hargrove met zijn Quintet in de Grote Zaal. Samen met Nederlandse gasten gitarist Jesse van Ruller en saxofonist Benjamin Herman, transformeert hij de concertzaal tot de grootste jazzclub van Nederland.

Het concert wordt voorafgegaan door de DJ’s van Wicked Jazz Sounds en op de gratis afterparty speelt de band Leslie Nielsen hun ‘Organ Based Jazz Funk’. Leslie Nielsen bestaat uit: Niels Spee (Organ, Clavinet), Bas van der Wal op gitaar en Salle de Jonge op drums. En drummer Salle liet aan Slagwerkwereld.com weten dat het debuutalbum van de band aanstaande is. We houden je daarvan op de hoogte!

Van het Roy Hargrove Quintet verscheen onlangs de cd ‘Earfood’, waarvan hij de opnames deed met zijn live-band. Het quintet bestaat naast Hargrove uit: Justin Robinson (alt sax, fluit), Gerald Clayton (piano), Danton Boller (bas) en Montez Coleman (drums). Bekijk hier de trailer voor het album:

Tijdens het concert zijn de bars en de deuren open, en er zijn zitplaatsen op en rond het podium. In deze opzet hanteert het concertgebouw een ander concept. Het iz bedoeld voor zowel jong uitgaanspubliek als voor de doorgewinterde jazzfanaat.

Roy Hargrove Quintet
Het Concertgebouw Amsterdam, Grote Zaal
Zaterdag 1 november 2008
Vooraf: Wicked Jazz Sounds
Aanvang concert: 24.00 u.
Afterparty: Leslie Nielsen
Entree: ongeplaceerd € 19,-

Kaartverkoop via:
- www.concertgebouw.nl/jazz
- reserveerlijn: 020-6718345 (dagelijks van 10.00-17.00 uur).
- kassa (dagelijks van 10.00-17.00 uur).

zoeken
zoeken