Toekomstmuziek in Culemborg

Muziekbeurs met o.a. Cesar Zuiderwijk en Lucas van Merwijk

Muzieknieuws 08-10-2008 13:42

Op 6, 7 en 8 november organiseert Muziekmetropool Culemborg het tweejaarlijkse muziekevenement Toekomstmuziek. Locatie is industrieterrein De Pavijen. Naast een uitgebreide muziekbeurs zijn er optredens, workshops en demonstraties van onder anderen Cesar Zuiderwijk, gitarist Harry Sacksioni, toetsenisten Jan Vayne, Rob van Kreeveld en Jan Rietman, en Focus-voorman Thijs van Leer.

Bekendste drumnamen in Culemborg zijn Lucas van Merwijk en Cesar Zuiderwijk. De laatste presenteert onder meer de Roland V-Drums TD-9KX. Deze nieuwe middenklasser van Roland’s populaire V-Drums-serie heeft een boel aantrekkelijke nieuwe features, en de Golden Earring-drummer gaat ze allemaal presenteren.

Opvallend is dat alle pads van de TD-9KX (en niet alleen de snarepad) voorzien zijn van gaasvellen, wat het spelgevoel natuurlijk enorm ten goede komt. De snarepad zelf is regelrecht afkomstig van paradepaardje de TD-20, en daarmee super-de-luxe. Ten opzichte van voorganger TD-6KX zijn de sounds enorm verbeterd en loopt de bediening van de module nog soepeler.

Op de Roland-stand verder extra aandacht voor de V-Drums HD-1. Met deze light-versie van de V-Drums bespaar je niet alleen ruimte maar ook een boel centjes. Een haalbaar alternatief dus voor de kleinbehuisde e-drummer met een smalle beurs. Verder zijn natuurlijk de meeste grote merken op de beurs te vinden met een stand.

Het volledige programma volgt nog, maar je kunt de dagen alvast in je agenda zetten.

November: 6, 7 & 8, Industrieterrein De Pavijen, Culemborg
muziekmetropool.nl
zoeken
zoeken