Drumstel Jay Baar wordt op 22 november onthuld

De teruggevonden Westend van Q65-drummer in ere hersteld

Muzieknieuws 03-10-2008 17:05

De rollen waren even omgedraaid bij Museum Rockart toen twee bezoekers eigenaar Jaap Schut benaderden met de mededeling: "Wij hebben nog wat moois staan." Een aangename verrassing voor Schut, want dat moois bleek het verloren gewaande drumstel van Jay Baar, drummer van de legendarische Haagse beatband Q65, te zijn. De bezoekers waren zo goed om het nederrock-relikwie aan het museum te schenken.

Q65 werd eind jaren zestig bekend met de Top 40 hits The Life I Live en Ann en was samen met de Outsiders een van de populairste garagebands van het moment. De groep bestond uit gitaristen Frank Nuyens en Joop Roelofs, zanger Wim Bieler, Peter Vink op bas en Jay Baar op drums. My Sexy Legs was in 1970 de laatste hit. De LP 'We Are Gonna Make It' markeerde in 1971 het einde van het korte maar turbulente bestaan van Q65.

Drummer Jay Baar overleed in 1990 (over de oorzaak, net als over zijn afkomst, doen verschillende verhalen de ronde), zijn drumstel had hij toen allang verkocht. Het dreigde in de vergetelheid te raken, maar daar werd het onlangs dus van gered. Schut: "Heel mooi dat het terecht is. Het is een origineel Westend drumstel dus dat is helemaal prachtig." Westend is natuurlijk de ook al legendarische Haagse drumstelfabrikant, waarover eind 2007 het boek The Westend Story van Andy Portasse en Rob van der Werf verscheen.

Schut nam contact op met Joop Roelofs, een van de twee overgebleven leden van Q65. Roelofs zal het drumstel 22 november op de Mega Platen & CD Beurs in Jaarbeurs Utrecht onthullen. Net als 42 jaar geleden is hij momenteel bezig met ontwerpen van het Q65 logo voor op het bassdrumvel.

Meer info: Museum Rockart: rockart.nl
zoeken
zoeken